Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyi kalóriát ehetek egy...

Mennyi kalóriát ehetek egy nap, Ha?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mennyi lehet az alap kalóriaszükségletem, vagy mennyit ehetek egy nap, ha heti 1 kg körüli fogyás a cél.

95 kg vagyok, átlagosan aktív vagyok napközben, és még szoptatom a legkisebbet. Elmúlt egy éves, eszik rendesen, tehát nem lesz gond, ha csökken a tej mennyisége.

1400-1600 kcal a napi energiabevitelem, és egy hónap alatt nem fogytam semmit, de nem is híztam.

2018. márc. 17. 13:11
 1/6 anonim ***** válasza:

A fogyáshoz mozogni kell.

Ha éhezteted magad akk a szervezeted annal jobban probalja elraktarozni a bevitt tapanyagot zsirkent.

Egyebkent beirod a google ba hogy kaloriaszukseglet kalkulator megadod az adataid es kiadja.

2018. márc. 17. 13:23
 2/6 anonim válasza:
Nemcsak a kalória bevitel számít, hanem, hogy mit eszel a kalória szó alatt. Elég kevés az adat nehéz megmondani miért nem fogytál egy hónap alatt. A másik, hogy ezt melyik napszakban teszed, mert nem véletlenül szabály, hogy este hat után már nem szabad enni, mert az úgy fog lerakódni... Én azt mondom, hogyha viszonylag el hagyod a cukros dolgokat és szénhidrát csökkentett életet élsz, mert ugye tudjuk, hogy a szénhidrát hízlal akkor több mint valószínű hogy sikeres lesz a fogyásod. A fehérjével nincsen gond. Tapasztalatból mondom.
2018. márc. 17. 13:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Teljesen biztos, hogy rosszul számolod a kalóriákat. Amíg ezen nem változtatsz, addig mindegy, mit mondunk.
2018. márc. 17. 13:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Az elsők butaságot írnak, kalóriadeficitben MUSZÁJ fogyni, ha egyszer nem tudsz fénnyel táplálkozni. A létezéshez szükséges energiát ki kell valahonnan venni, elégtelen táplálkozás esetén a test önmagát bontja, nincs mese. Legfeljebb kicsit lassul az anyagcsere s ez persze nem egészséges, de a te parányi kalóriabeviteleddel egy normálisabb nem inaktív 50 kilós nő is fogy szoptatás mellett... Neked elég tempósan kéne fogynod ennyivel. Tudom, hogy az emberek kalóriaigénye bámulatosan eltér már az anyagcsere sebessége miatt is, de ezzel együtt is kirívó eset, hogy 1500 kcallal ne fogyj. Létezik ilyen, de erősen abnormális. Ha sikerült vészesen belassítanod az anyagcserédet, akkor egyél többet s néha jobban is megdobhatod a bevitelt, nem tudom, a mozgásod mennyi, de az is segít az anyagcsere gyorsításában s persze a kalóriakeret emelésében is, ha véletlenül extrém lassú anyagcseréjű lennél s megvagy annyival, amennyivel én 60 kilósan is vészesen fogynék még mozgás nélkül is.

Esetleg az az eset igaz rád, hogy valamiért érthetetlen stagnálással kezdődik a fogyás. Vagy rosszul számolsz. Esetleg több eset igaz egyszerre.

2018. márc. 17. 16:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Kalóriabázist használom, nem olvastam még, hogy rosszul számolna.

A szénhidrátmennyiséget sose lépem át. A fehérje bőven megvan. A zsír szokott inkább gond lenni. Gondolom, a húsok és a tej (tejeskávé) miatt.

2018. márc. 17. 17:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Az általában nem gond, ha "elszáll" a zsír, ha a kalória nem s a fehérjebevitel rendben van. Sőt, az tipikusan laktatóbb, mintha a szénhidrát lenne több s a zsír kevesebb, bár ez azért ételfüggő, a térfogatcsökkenés zavarhatja a dolgot. De számolsz, úgyhogy ha a kalória és a tápanyagbevitel OK s jól érzed magad, ne aggódj azon, hogy a szénhidrát és a zsír mit csinál, az nem különösebben fontos, főleg, hogy nem a cukor száll el, hanem a zsír.

A kalóriabázison is lehet rosszul számolni, részben a rossz adatok (nincs olyan sok és inkább csak a makrókat érinti, nem a kalóriát), részben mások ételeinek használata által (ami esetenként drasztikusan eltér a sajáttól). Illetve te írod be a dolgot, itt is lehet tévedés s mi nem tudjuk, értesz-e hozzá, van, aki nem. Ha nem te készítesz mindent vagy nem, de megvannak a pontos adatok, eleve nem tudsz közel sem pontosan számolni, csak tippelni.

2018. márc. 17. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!