Anorexiából gyógyulok már 2 hónapja de még mindig gyenge vagyok. Alig bírok kimozdulni a házból. Mit kéne csinálnom? Híztam de nem javul az állapotom.
Biztos h ha leépült a szervezet , az izmokból a fehérje , a szervezet minden tartaléka söt már saját magát emésztette fel a test , akkor nehéz a felépülés. Az orvosok mit mondanak ? Milyenek a kilátások?
Mennyit ettél h 40 kilóra lefogytál?
Gondolom, tönkrement benned ez-az, legalábbis ideiglenesen, idő kell, míg meggyógyulsz.
Hogy lehet-e valamivel pluszban javítani, arról egy jó szakembert kellene megkérdezni. Én valószínűleg szednek multivitamint s mindenféle fontosabb ásványi anyagot, biztos, ami biztos, nagyon lemerülhettek a tartalékaid. A vas, D-vitamin, Mg kiváló kezdés, de a többit is szedném.
Köszönöm a válaszokat, mindenkit felszavaztam!
Multivitamint mindenképp beszerzek, meg kérek majd vérvételt hátha van még valami hiányom.
Esetleg fehérje shaket érdemes lenne beiktatni az étrendbe? A leírásból kihagytam de nem szeretem a húst, napi 1 szelet csirke vagy hal amit meg tudok enni. Lehet a fehérje kevés? Reggelire szoktam még tojást enni, dietetikus szerint ez így jó. Oda több mint 1 hónap múlva van csak időpontom úgyhogy addig próbálom magamtól is kitalálni hogy mit kéne változtatni.
2-es: mentális gyógyuláshoz le kell mondaniaz itthoni méreckedésről, evésszavarnál teljesen bele lehet őrülni a számokba, minden egyes grammba. Mikor elkezdtem hízni volt hogy 1-2x ráálltam, annyira kiakasztott hogy napokig nem mertem utcára menni mert 500 kilónak éreztem magam. Szóval hatásos, mert így valamivel könnyebb feldolgozni a hízást ha nem a számokra fókuszálok.
Szerintem ez kevés fehérje lehet. Ha egy szelet hús 100 g (szerintem kevesebb, nem tudom, mekkora szeletet szoktál enni), abból kb. 25 g fehérje jön, 1 tojásból még 5 g, az 30 g, szemben a szükséges 50-70 grammal. Próbál meg minden étkezéshez enni valamilyen fehérjeforrást, talán úgy könnyebb, ha naponta többször eszel egy kicsit, mint egyszerre sokat. Főleg, ha gyenge a gyomorsavad, így nehezen emészted meg (a koplalás miatt kevesebb termelődik).
Ha ilyen gyenge vagy, az lehet a vashiányos vérszegénység miatt. A legjobb az lenne, ha tudnál hetente egyszer egy adag májat enni. Ha nem megy, akkor kellene B12 vitamin (vagy még jobb a B-komplex) és folsav/folát is a vas mellé. A vasat C-vitaminnal együtt szedd (az is jó, ha megeszel mellé egy gyümölcsöt, pl. kivit, vagy iszol limonádét). Cink sem ártana.
Az orvosod nem javasolt valamilyen felnőtt tápszert? Gyorsítaná a gyógyulást.
Nutricia Nutridrink vagy Fortimel.
7-es nagyon köszönöm a segítséget!
8: tejallergiám van úgyhogy azokat nem ihatom:/
Tejfehérje vagy laktóz?
Mert laktózmentes biztos van belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!