Anorexiából gyógyulok, hogy csináljam?
14/L/170 cm/43,5-45 kg
Sokat koplaltam, kb 700-900 kalória között ettem egy nap és mellé nagyon intenzíven sportoltam heti 5-6x! Azóta emeltem a kalóriáim, szép fokozatosan most 1200-1300-nál tartok, de bevallom azóta is volt, hogy csak 900-1000-et ettem, annyira szabadabbnak érzem most magam ezzel a "sokkal", hogy elbizonytalanodom, h hogy lehet ennél többet enni, biztos elszámolom magam, hiszen ez rengeteg.
Most eljárok kocogni heti 5× kb 45 percet. Ami levisz kb 400 kalóriát. Egyre jobban érzem, hogy ez nem jó, a tápanyaghiányt, a fáradtságot, szúr a mellkasom, úgy érzem néha, hogy bármikor elájulhatok... Arra gondoltam még emelném a kalóriákat, bár félek tőle, a mostani alakom szeretném tartani, de felvinném 1400-1500-ig. Emellett, mivel nem igazán van erőm, heti 4× sportolnék, és amikor beálltam erre a kalória mennyiségre, vagy amikor több energiát érzek magamban, újra mennék 5x.
Az étrendem maradna ugyanaz, de ha nem sikerült megenni a napi kalóriám, tudatosan pótolnám ki, pl csokival stb.
Ez így jó lenne szerintetek? Van valami tanácsotok?
Nem szeretnék meghalni... Köszönöm, aki végigolvasta és segít! ❤
Én régebb napi 300 kalória közül ettem, aztán felemeltem 600-ra, azt pedig 1200-ra. Kb 1 hétig tartottam, aztán emeltem. Most tartok napi 1200-1500-nál, és tök jól érzem magam. (napi energiaszükségletet figyelembevéve eszem ennyit, az energiaszükségletem 1600 kcal naponta)
A te energiaszükségleted napi 1700 körül van, szóval addig simán elmehetsz úgy, hogy aznap nem is sportolsz semmit.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni!
Utolsó vagyok
Ahhoz, hogy hizz napi 2030 kalória fölött kéne egyél. A BMI-d pedig nagyon alacsony 14, és minimum 18 kellene legyen a normális.
Ha anorexiából gyógyulsz, az legyen a cél, hogy egyáltalán nem törődész a kalóriákkal!
Gondolj bele, milyen jó lenne, ha erős lennél és egészséges. Gondolom, a hajad is hullik, esetleg más egészségügyi problémáim vannak. Motivációként képzeld el az életet nélkülük. És próbáld meg megváltoztatni a céljaidat. Tudatosítsd magadban, hogy ezt az egész borzalmat nem te akarod, hanem "Ana". Gondolj rá az ellenségedként. Minden egyes alkalommal, amikor eszel (hízáshoz egyébként 2000 körül kéne enned, nulla mozgással) vagy nem mész el sportolni, legyőzöd "őt".
Egyébként nem, ez így nem lenne jó. 1400-1500 kalória sport nélkül is csak szintentartás. Egy ideig már az is jó, ha nem fogysz, de nem maradhatsz örökre ilyen súlyosan alultáplált, ezt te is tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!