Ezen logika mentén ha szemetet eszem, akkor is fogyok?
Igen, szimpla matek.
Persze azt hozzá kell tenni, hogy 10-20 év minőségi élet vagy 40-50. :)
Elméletileg igen. Gyakorlatilag azonban baromira éhes leszel, mert míg egészséges kajákból a napi kalóriakerettel jól lehet lakni, sütikékből nem.
Másrészt: a mérleg ugyan kevesebbet fog mutatni, de mégis zsírosabb leszel. Ugyanis a sok szénhidrátot nem fogja tudni felhasználni a szervezeted, így raktározni fog belőle, viszont valamiből fenn kell tartania magát, így elkezdi lebontani az izmaidat.
Egyrészt a süti és a tészta nem szemét (ha a tészta szemét, akkor a legflancosabb magvas tk kenyér is az, mondjuk én nem is enném meg, de azért sok hasznos tápanyag van abban is).
Másrészt a fogyás a kalóriaegyenleg függvénye, igen. Dehogy fér bele kevés. Ha én 2100 kcalt égetek, 1800 kcal sütivel is fogyok, ez ilyen.
A laktatást ne keverjük ide, bár beszélhetünk róla. Nos, ez egyéni és abszolút semmi köze nincs az étel egészségességéhez.
A sütik egyébként a leglaktatóbb ételek közé tartoznak nálam, ha nem vagyok elég fegyelmezett, sütit kell ennem, hogy késő este ne rontsam el a napom. Amúgy remek süti, nekem sokkal jobb és egészségesebb, mint a kérdező sok étele, ebben biztos vagyok (lehet, hogy remekül eszik, de neki egészséges, nem nekem, ennek van egy kis egyéni tényezője). De ha már itt tartunk, a sütik sokfélék. Lehet csupa cukor és zsír, lehet szinte teljes egészében egy kiváló fehérjeforrás... Még a klasszikus sütikben is sok értékes tápanyag lehet, gondolok itt a piskótatortára, ami nagyon sok tojást tartalmaz (persze egy szelet vastagon megkenve krémmel, ott túlságosan elhúz a cukor és a zsír. egy lekváros piskótatekercs már jobban áll, persze ha én csinálom, répacukor nincs benne, egy kis gyümölcs nekem sokszor belefér).
#3: Dehogynem használja el a test a szénhidrátot. Szinte mindenki alapvetően azzal működik. Ha túlevés van, persze, akkor raktároz, de ez független attól, hogy miből eszik túl az ember, zöldségből és csirkéből is lerakódik a zsír, sőt, zsírból is, szénhidrát nem kell hozzá (bár hormonálisan segít).
Az előbb kihagytam, de mások írták, hogy a gond inkább a hiányos tápanyagbevitellel van. HA van ilyen, persze. CSAK sütit és tésztát enni nyilván durván rossz és esélyes az izomvesztés (hacsak nem igazán príma a tészta fehérje szempontból), de csak zabkását, csak salátát és csak soványt húst éve is bajunk lesz... Kiegyensúlyozottan kell enni.
#7: Szóval te arra az esetre gondolsz, amikor mondjuk 1500 kcal sütit egyben betolunk? Könnyen lehet, hogy ilyenkor ideiglenesen raktározódik, ezekhez a belső dolgokhoz keveset értek, mert a fogyás szempontjából tökmindegy: el lesz az használva kalóriadeficitben, nem gond. Nekem még az is mindegy, hogy berakja egy zsírraktárba s egy másikból vesz ki 10 óra múlva, a lényeg, hogy fogy a zsír, mert deficitben eszem (rossz étrenden az izom is, de ezt most hagyjuk).
Vagy úgy gondolod, a gyors ch raktározódik el így? Annál ugyanez a helyzet, max. kevésbé extrémen kell enni, viszont a kérdés rossz ételre vonatkozott, nem gyors ch-ra. Rengeteg jóféle (már akinek, persze s mennyiség kérdése is ez) étel gyors ch. Rizs, gyümölcs...
De elfogadopm, hogy sokaknak jó ügyelni a szénhidrát felszívódási sebességére, különféle okokból. Nekem speciel mindegy, a fogyás szempontjából szintén (már ha valaki nem éhezik meg jobban a gyors ch-tól, a családomban senki sem ilyen, a papírforma szerint persze a gyors ch kevésbé tartósan laktat).
Ha szemetet eszel, akkor skorbutos leszel. Az üres kalóriák (más szóval junk) hiányt idéznek elő a szervezetben, mivel a feldolgozásukhoz a testnek elő kell állítania a megfelelő testnedveket, amihez ásványi anyagokat kell elvonnia a szövetekből. Ez pedig hanyatláshoz, degenerációhoz vezet.
Csak nézz bele ebbe a könyvbe:
Weston A. Price - Nutrition And Physical Degeneration
Amúgy a kalóriaszámlálás egy baromság. Tápanyagdús, ásványi anyagban gazdag élelemre van szükség, ami nagyipari termelésben nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!