750 kcal CSAK MA?

Figyelt kérdés
Ma egyszer ettem.. nem tudok sokszor keveset.. sokszor sokat eszek akkor.. igy legalabb ketszer eszek sokat. De azt számoltam ha napi 500 kcalt ennék se tudnék lefogyni érettségiig :(

2018. febr. 1. 15:30
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Még egy időszakos böjtölő/esetenként OMADozó jelen. Szintén nem tudok többször keveset enni, egyszerűen nem lakom jól, az inzulinszintem össze-vissza ugrál, és állandóan farkaséhes vagyok tőle. Ellenben ha egy, esetenként kettő nagyobb étkezésem van egy nap, akkor teljesen jól vagyok, nem vagyok farkaséhes, egyenletesebb az inzulinszintem a nap folyamán és sokkal energikusabb vagyok. Ja, és jól is lakom közben. Én csak így tudok fogyni/súlyt tartani, és az életvitelemhez is ez illik a legjobban, francnak sincs ideje öt-hat étkezést előre megtervezni és három óránként azon görcsölni, hogy jaajjj, ennem kell, mert csak akkor fogyok.
2018. febr. 1. 23:52
 22/32 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolóknak üzenem, akik szerint nem tudnak keveset enni, mert éhesek maradnak: nem azt jelenti a kevés, hogy annyit egyél, hogy még éhes maradjál, hanem, annyit egyél, hogy épp jól lakjál. Tudnál még többet enni, de már nem vagy éhes, na olyankor kell megállni. Egyébként meg ha eszel, eszel és éhes vagy még mindig, akkor vmit nagyon rosszul csinálsz. Gondolom szar kaját eszel, aminek nulla a tápértéke, és gyorsan felszívódik. Akkor ne is csodálkozz.
2018. febr. 2. 07:04
 23/32 anonim ***** válasza:

Jó, akkor nyilván te tudod jobban. :D

Kérdező: itt láttál többféle szempontot, válaszd ki, hogy neked melyik válik be. :) Simán van esélyed fogyni érettségiig.

2018. febr. 2. 08:04
 24/32 anonim ***** válasza:
21%
Azért ne biztassuk már arra a kérdezőt, hogy 750 kcal-t egyen naponta és az rendjén van, egészséges. Össze fog esni. Érettségiig, 4 hónap alatt 4-5 kilót tudnál leadni, az lenne a normális.
2018. febr. 2. 08:15
 25/32 anonim ***** válasza:
Ki biztatta itt a 750 kalóriára?? Az összes válasz azt tartalmazza, hogy ennek cirka a kétszeresét egye, megfelelő elosztásban.
2018. febr. 2. 09:04
 26/32 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, akkor ezt a választ te írtad utolsó:

"Érettségi még messze van, addig cirka 15 kilótól simán megszabadulhatsz."

15 kilótól 3 hónap alatt? 5 kg havonta? Te hol élsz? Adj még ilyen káros tanácsokat, hátha lesz vmi komolyabb baja is a Kérdezőnek.

2018. febr. 2. 09:12
 27/32 anonim ***** válasza:

Igen, és a következő mondat:

"De ez nem fog menni koplalással, 500-700 kalóriákkal."

Heti egy kiló fogyás megfelelő kalóriabevitellel tökéletesen kivitelezhető (1200-1300 kalóriát javasoltam én a kérdezőnek, és mivel hasonlóan elhízott vagyok, ezért tökéletesen tudom, hogy tartható). Mivel a kérdező jócskán túlsúlyos, ezért picivel több is lemehet.

Naptárt nem néztem, csak cirka számoltam ki a tegnapi válaszomban, de igazad van, nagyjából 13 hét van májusig. Az nagyjából 13 kiló, akárhogy nézem. Ha netán a kérdező beszorít némi sportot, esetleg szépen lassan eljut odáig, hogy többfelé ossza a belőtt kalóriamennyiséget, akkor egyáltalán nem irreális a 15 kiló.

2018. febr. 2. 09:19
 28/32 anonim ***** válasza:
Jah nem irreális, csak baromi káros. 20 kg-ot is le lehet fogyni, nem azzal van a gond, csak semmi értelme. Nehogy már az legyen a normális, hogy havi 5 kg-ot le kell fogyni. Inkább olvass utána és csak utána írj ilyen marhaságokat.
2018. febr. 2. 09:26
 29/32 anonim ***** válasza:
Egyébként meg valószínűnek tartom, hogy mivel a Kérdező nem tud magának parancsolni, és nagy mennyiségeket zabál, ezért ha koplalással le is fogy 15 kg-ot 3 hónap alatt, a végére már annyira ki lesz csinálva a szervezete és lelkileg is, hogy amint elkezdi újra a nem koplaló életmódot, simán vissza fogja hízni a kilókat.
2018. febr. 2. 09:29
 30/32 anonim válasza:
66%

Szia, én személyi edző és táplálkozási szakértő vagyok és szívesen írok pár dolgot ami segíthet a fogyásban. Igen, érettségiig nem fogod leadni az összes súlyfelesleget, de ekkora súlynál pár hónap alatt rengeteget lehet fogyni, ami igazán nehéz lesz az az utolsó 10 kiló.

Az első lépés a mentalitásban való változtatás. Az elsődleges célod ne a fogyás hanem az egészséged visszaneyerés valamint a tested képességeinek kihasználása legyen. Az emberi szervezet csodálatos dolgokra képes ha megfelelően van táplálva és mozgatva. :) Na, írom pontokba szedve a gondolataim:

1. KALÓRIA

[link]

Ezen az oldalon ki tudod számítani hogy mennyi kalóriára van szukséged a biztonságos fogyáshoz, valamint hogy milyen makro tápanyagokra fokuszalj. A legfontosabb hogy soha ne menj 1200 kalória alá mert az már koplalás tehát a szervezet ragaszkodni fog a zsírhoz és ha le is megy akkor is visszajön idő múlva. Én azt mondanám hogy kb 2000 kalórával kezdj és 2 hetente csökkentsd 100-al, amíg 1500-nál nem tartasz és utána maradj ennél.

www.myfitnesspal.com nevű oldalt ajánlom a kalória és a makrószámoláshoz, de ezt is csak az elso egykét honapban amig megtanulod hogy mi hány kcal és mit tartalmaz, utána magadtol is tudni fogod hogy mik a helyes dontesek es mitol erzed jol magad.

2. ANYAGCSERE

A fogyás titka az anyagcsere fokozása amit csak sport révén tudsz elérni, legfőképpen izomnöveléssel. A tesi meg a kosár tök jó, csak alapvetően mind2 kardió mozgás. Próbálj heti 2x sulyzos edzesekre eljárni, vagy vegyél kis sulyokat és otthon is csinalhatod oket, vagy lejarni edzoterembe es az ottani gepeket hasznalni. Nem kell több mint 30-40 perc. Ezenkivul ajalnom a hiit, vagyis a high intensity interval training-et, ennek nézz utána neten, de a lényeg hogy ezt is elég heti 1x 15-20 percig csinalni.

Ha már elértél egy jobb sulyt a kaloriacsökkentéssel és a sporttal akkor kezd el a kalórádat újból növelni, hogy az izmaidnak legyen miből táplákoznia és fel tudjanak épülni. A te magasságoddal és mondjuk 70 kg-val kb az ideális kalóriamennyiség az pont 2000 korul lenne amit eleted vegeig fenn tudnal tartani.

3. IDOSZAKOK

A napi 1x evés teljesen rendben van csak elég nehéz egyszerre bevinni 1500-2000 kcal-t egészéges ételekbol ezért sokkal jobb lenne ha megprobalnal napi 2x enni legalabb ezzel a 750-750 felosztással plusz 1-2 nasi.

4. KAJA

Egészséges, tápláló, nagy mennyiség kevesebb kalóriával.Kevés hozzáadott cukor, kevés zsír, kevés "rossz" szénhidrát (fehér kenyér és társai). Ennyi a lényeg.

egy napi gyorsan (15 perc kb) elkészíthető kaja példa:

első étkezés: 2-3 tojásból rántotta + 1 szelet barna kenyér + paradicsom, mellé 45 gram zabkása 1 adag fehérjeporral + 1 kanál mogyoróvaj (ez nem kötelező de sokban segít)

második étkezés:

300 g ( 2 db kb) csirkemellfillé rosotn sutve + zöldségek, brokkoli, kelbimbo, cukkini stb + 2 édeskrumpli

3. nasik

gyümölcs, olajos magvak

Remélem tudtam segíteni és hajrá. :)

2018. febr. 2. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!