750 kcal CSAK MA?

Figyelt kérdés
Ma egyszer ettem.. nem tudok sokszor keveset.. sokszor sokat eszek akkor.. igy legalabb ketszer eszek sokat. De azt számoltam ha napi 500 kcalt ennék se tudnék lefogyni érettségiig :(

2018. febr. 1. 15:30
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkinek!:)

Igazából mozgok, vagyis ugye 5 tesi, és heti egy kosár.. és kinevethettek, de nincs több időm. Most végeztem a suliba, ülök a buszon és megyek zongorára. És fél kilencre érek haza. Holnap valamivel előbb (fél 7). Tudom valahogy be kell iktatnom, de nehéz. Hétvégente pedig okj-s képzésen vagyok, vagyis csak szombaton.

Az meg, hogy nem vettem észre.. hát nem tudom. Észre vettem csak nem érdekelt annyira, volt egy időszakom amikor 61 kiló voltam, úgy négy öt éve. És hát az is sok tudom, de akkor eldöntöttem, hogy fogyok lényegtelen hogy. Akkor igazából kihánytam mindent amint ettem, az jó volt mert ehettem anélkül, hogy híztam volna. Sőt még fogytam is, csak rájöttek és mindenféle terápiára kellett járnom..meg gyógyszereket adtak és igazából nem tudom tényleg mi történt velem. Akkor is undorító voltam, most tudom, hogy még rosszabb. De nem szeretném azt csinálni megint, annyira figyelnek. Nem szeretnék kórházba menni, nem akarok nyugtatókat, meg nem tudom miket. Csak szép és szerethető szeretnék lenni.

2018. febr. 1. 16:51
 12/32 anonim ***** válasza:
Váltsd életmódot, ne pár hónap alatt akarj lefogyni, mert utána kétszerese fog visszajönni. Annak semmi értelme, hogy sanyargatod magad, koplalsz, lemegy pár kg, utána meg újra elkezdesz zabálni és a kétszeresét szeded vissza. Életmódot kell váltani. Elhagyni a cukrokat, csokit, kólát, szénsavas üdítőket, zsíros kajákat, tésztákat, és mozogj sokat. Napi 4-5-ször egyél normális adagokat, ne zabálj. Ennyi idősen legyen már önuralmad.
2018. febr. 1. 16:57
 13/32 anonim ***** válasza:
Azért arra kíváncsi lennék, hogy miket szoktál enni? Mert tuti nem csirkehúst ha 120 kg vagy.
2018. febr. 1. 16:58
 14/32 anonim ***** válasza:

A napi 500-800 kcal fogyasztás eredménye az lesz, hogy előbb izomból kezdesz fogyni, majd amikor már nem lesz izom amiből lemenjen, a test úgy reagál, hogy ezt a kevés kalóriabevitelt is elkezdni raktározni. Persze közben kezdenek jönni a problémák mint szédülés, állandó éhségérzet, rossz közérzet, fejfájás, hajhullás. stb.

Ha valaki tényleg fogyni akar, az agyban már eldől. Olyan nincs, hogy sokszor sokat eszem.

Ha fogyni akarsz, akkor tudatosan tudsz étkezni.

Legjobb ha felírod, hogy miből hány grammot eszel.

Számold a kalóriákat. Mondj le a nassolásról. Felejtsd el, hogy hazafelé menet megáll egy fánkért a sütődénél vagy bekapsz fél zacskó chipset. Ha nassolni akarsz , egyél répát, vagy uborkát.

Ha úgy kezded, hogy

"ÁÁÁ eszem kétszer de akkor jól bezabálok, mert úgy sem fog menni a többször keveset evés, akkor most elárulom neked, hogy semmit nem fogsz fogyni. 1 hónap kínlódás után a mérleg nem megy le, és feladod majd.

Teljes étrend változtatással, és mozgással szép lassan le tudsz fogyni.

Én vagyok az élő példa.

45 éves nőként 3 műszak, család mellett, 160cm magassággal 132 kilóról, 65 kilóra fogytam le. Ami kell az a kitartás, és megállni, hogy nem eszel pékárut, kenyeret.. Én egyébként napi 1500-1600 kcal ettem..(és eszek)

2018. febr. 1. 17:04
 15/32 anonim ***** válasza:

Ne biztassatok már valakit sokszori evésre, aki nem tud keveset enni (nem nem akar, hanem nem tud. én se tudok, évekig próbáltam 7-800 kcalt enni egy étkezésre, de attól csak éhezek. mondhattok akármit, én nem próbálkozom tovább, keresek jobb utat). Nem olyan, mint ti, ez nem gond, attól még lefogyhat.

Felmerült az a jogos kérdés, hogy mit eszel, kérdező? Mert a te méreteiddel extrém eseteket kivéve (aberráltan lassú anyagcsere) egészen sokat ehetsz úgy, hogy közben tempósan fogysz. De bizonyos ételek nem laktatnak s túl könnyen túleheted magad velük. Van, akinek nem számít eme szempontból, hogy mit eszik, kenyérrel éppúgy jóllakik fél napra, mint rántottával, kalória kérdése, de a többségünknek sokat számít, hogy mely ételekhez fordulunk, főleg ha fogyni akarunk.

2018. febr. 1. 17:08
 16/32 anonim ***** válasza:

Amit most csinálsz, intermittent fasting-nek, magyarul időszakos böjtölésnek hívják és nagyon egészséges, hatékony dolog, főleg ilyen brutál túlsúlynál.

Röviden annyi a lényeg, hogy az egy adag étel, amit megeszel tart, ameddig tart, azután a szervezet kénytelen más energia- és tápanyagforrás után nézni és mivel a szervezet nem hülye, ezért nem az izmokat fogja először lebontani, hanem felesleges dolgokat, mint testzsír, a saját elöregedett, meghibásodott sejtjeid, sőt, túlszaporodott vagy nem odavaló gombákat és baktériumokat is! Naponta 100-300g fehérjét is újrahasznosít így a szervezet. Ezt a folyamatot autofágiának hívják, ennek is utána lehet nézni, aki nem hiszi.

Én is csak egyszer eszem egy nap. Túlsúlyos soha nem voltam, csak az egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt teszem. Nem lett semmi bajom, sőt, soha nem voltam jobban.

2018. febr. 1. 17:33
 17/32 anonim ***** válasza:

"Ne biztassatok már valakit sokszori evésre, aki nem tud keveset enni (nem nem akar, hanem nem tud. én se tudok, évekig próbáltam 7-800 kcalt enni egy étkezésre, de attól csak éhezek. mondhattok akármit, én nem próbálkozom tovább, keresek jobb utat). Nem olyan, mint ti, ez nem gond, attól még lefogyhat. "

Legalább hülyeségeket ne terjessz, könyörgöm. Miaz, hogy nem tudsz keveset enni? Pisztolyt tartanak a fejedhez, hogy zabálj? Eszem megáll komolyan mondom. Biztos szar beismerni, de akart gyenge ember vagy, ha nem tudsz magadnak parancsolni. Olyan nincs, hogy akar, de nem tud keveset enni, kész vicc vagy :D Ezt te komolyan el is hiszed? A napi egyszeri étkezés telezabálással a lehető legrosszabb dolog, amit tehet a Kérdező. Semmi értelme, csak tönkreteszi a szervezetét. Sokkal többet ér, ha egy nap 1800 kcal-t feloszt 5 részre és napi 5-ször eszik. Nem hiába mondják, hogy sokszor keveset kell enni a fogyáshoz. Ha napi egyszer eszel, de akkor telezabálod magad, azzal csak azt éred el, hogy kétszer annyit fogsz visszahízni idővel. Olyan pedig nincs, hogy nem tudsz keveset enni, max csak akarat gyenge ember vagy.

2018. febr. 1. 23:05
 18/32 anonim ***** válasza:

Nyilván ha az életemről lenne szó, tudnék keveset enni és éhezve kaparni a falat egész nap, elgyengülni, használhatatlan zombiként leledzeni... Nem túlzok, egyszer tűrtem az éhezést és kikészültem, aludni sem tudtam s ez rövid idő volt. Nos, erre nem vagyok hajlandó, az éhségemet mindig elverem, alapszabály.

Így értettem. Próbáltam évekig, igazán igyekeztem és nem ment. Szerintem ez teljesen OK értelmezése annak, hogy nem tudok. Próbálhatném 20 évig is, akkor se menne.

De nem is kell, hogy menjen... Mire jó az nekem, hogy úgy fogyok le, ami nekem borzalmas, de mások jónak látják? Inkább kényelmesen, jókat éve fogyok le, a saját rebellis stílusomban :D

Erőszakkal éheztetni magam elvből nem fog menni, köze nincs hozzá az akaraterőnek.

Sok ember van, aki SZENVED a kicsi evésektől, ha van esze, akkor abba is hagyja hamar és elkezd fogyni, ha addig nem tette, mert nem éhezett, a kicsi étkezések miatt pedig túl sokszor és túl sokat evett.

2018. febr. 1. 23:17
 19/32 anonim ***** válasza:

Utolsó, igenis van ilyen. Én az előző oldalon leírtam, hogy a napi ötszöri étkezéstől (és NEM 1800+ csak 1400 körüli kalóriát felosztva) én estére rosszul vagyok. A "folyamatos" 2-3 óránkénti evéstől annyira eltelik a gyomrom, hogy estére hányingerem van, görcsölök, mozdulni se bírok, vagy épp mosdóba költözöm. A folyamatos evésre a szervezetem úgy reagál, mintha az 1400 kalóriát egyszerre nyomtam volna be, vagy legalábbis én a kajakómás állapothoz tudnám hasonlítani.

Próbáltam, orvosi utasításra próbáltam, de folyamatosan rosszul voltam tőle, kő volt a gyomrom helyén.

Érdekes módon, ha az 1400-at csak három részre osztom el (sőt, így sokszor meg sincs annyi, hiszen egyszerre nem feltétlen tudok bevágni annyi kalóriát, ha épp olyan a kaja), akkor nincs meg ez.

Szóval tetszik vagy sem, igenis van olyan, akinek a napi ötszöri étkezés nem megy. És nem arról van itt szó, hogy próbáltam egy hétig és feladtam a dolgot.

2018. febr. 1. 23:20
 20/32 anonim ***** válasza:

Az OMADdal (a napi egyszeri evés angol betűszava, de nevezhetjük 23/1 IFnek is) semmi probléma nincs, de ezt mindenki döntse el maga. Elég sok cikk van az időszakos böjtről, hisz rengeteg ember él így, még eme extrémebb formájával is. Aki nagy étkezéssel lakik jól, annak fogyáskor nincs is sok más opciója normál esetben. Másoknak pedig egyszerűen elhozza a könnyű fogyást a sok önsanyargatás és kudarc után. Sok nőnek állítólag nem jó az extrém időszakos böjt...

Maga az időszakos böjt lazább és igen hasznos sok esetben, plusz van, aki kizárólag így tud enni. Hogy borzoljam a kedélyeket, kb. ez a helyzet velem. Igen, ha az életemről lenne szó, tudnék máshogy enni, de nagyon rosszul érezném magam és bizonyára híznék is. Hogy miért baj egyeseknek, hogy van, aki máshogy működik, nem tudom, de ismerem az emberek efféle hajlamait.

2018. febr. 1. 23:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!