Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha reggel megeszek 500kcalt...

Ha reggel megeszek 500kcalt édességből, az nagy baj?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok 158cm és 72kg. Fogyni szeretnék 17 kg-ot(55 a cél).

A kérdésem az lenne, hogy úgy is lehet fogyni, ha minden reggelt édességgel kezdem(kakaó, nutella, kalács, csoki, keksz...:/ ) ? Viszont a nap többi részében salátákat eszek csak meg csirkemell/pulykamell sonkát.

Összesen napi 1200kcalt.

2018. jan. 4. 09:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Aki ennyit akar fogyni, az minek eszik mindennap csokit és kekszet?? Nem azt mondom, hogy sose lehet, de mindennap túlzás. Nekem nem kell fogyni, de még így sem eszem mindennap csokit, kekszet.

A kakaó, kalács teljesen normális reggelire, ha belefér.

2018. jan. 4. 09:42
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor változtatok. Köszönöm a válaszokat.
2018. jan. 4. 09:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz lemondani az édességről, egyél szőlőt (csak néhány szemet naponta), vagy mandarint. Azt is inkább kis étkezésnek, tehát tízóraira, vagy délutáni uzsonnának.
2018. jan. 4. 09:59
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Le tudsz fogyni így is. Annyi a titka, hogy lefekvés előtt fussál 2000 métert, és egyél meg wgy citromot nyersen, mintha mandarint ennél. Heti 2 kilót fogsz fogyni.
2018. jan. 4. 10:00
 5/11 A kérdező kommentje:

Ha nem lépem túl az 1200kcalt, akkor sem fogok lefogyni?

Utolsó: egyenlőre nem tudok annyit futmi

2018. jan. 4. 10:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A napi mennyiségek számítanak. Ha napi szinten stimmel a kalória és a fő tápanyagok (leginkább a fehérje), akkor rendben vagy. Csak az a kérdés, hogy ha reggel bevágsz 500 kalóriát, kibírod-e a nap hátralévő részét további 600-700 kalóriával. Ha igen, semmi gond.
2018. jan. 4. 10:32
 7/11 A kérdező kommentje:

Igen, nekem csak reggel van szükségem többre, utána már csak "csipegetek".

Köszönöm

2018. jan. 4. 11:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Elméletben lefogysz hiszen 1200 kalóriát eszel. Csak a gyakorlattal van a baj. 500 kalóriányi édességet nem művészet megenni. Viszont nem laktat , szinte semmi. Aztán éhes leszel és ez kiborít majd. És hopp már jön is a falásroham. És ha mondjuk nem a két szélsőségben gondolkoznál? Reggeli édesség utána saláta, hanem normál kajákat ennél néha kis édességet is? Szerintem ez sokkal tarthatóbb lenne.
2018. jan. 4. 13:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Nyilván a többség rájön, hogy ez neki nem éri meg. De van olyan ember, akinek ez bizonyára működik. Nem értek egyet azzal, hogy ne laktatna az édesség, a felvágott és a saláta sokkal kevésbé laktat, mint a csoki, ha engem kérdeztek, de tudom, hogy ez nagyon, nagyon egyéni. Az én szuperlaktató ételem egyeseket nem laktat és fordítva...

Kérdező, ez a te diétád, a te szabályaiddal. Legyen kalóriadeficit és legyen jó a tápanyagbeviteled. Elég necces 700 kcalból mindent bevinni (bár lehet, hogy sikerül, sose mélyedtem bele a témába), így az édességednek is célszerű tápanyagdúsnak lennie.

Nem hinném, hogy a felvágott olyan remek ötlet, tényleg abból akarsz enni 30 dekát vagy ilyesmi?

S elég necces cukrot enni ilyen kevés kalóriában s egyáltalán.

Amikor le akartam fogyni s az étrendemre koncentráltam, jó ötletnek tűnt javítani rajta, első dolgom volt kidobni a cukrot. Nem kell mindenkinek ilyen drasztikusnak lenni, de azért jó, ha javított életmódra térsz.

Azt neked kell kitapasztalnod, éhezel-e a fenti stílusban (én azt tenném) s élvezetes-e neked (én inkább minden ételt ízletesnek akarnék, a saláta csirkemellel számomra rém sivár, de te szeretheted. zsír viszont kell a zöldség mellé, ez nehezít), működsz-e így vagy éhezel és enervált leszel...

Miért nem eszel reggel egy kis rendes ételt, majd egy nagy halom lightosabb édességet? Az nem működne? Nekem nagyon finom tojáshabos cuccaim vannak, van bennük zsír, de azért nem Nutella szintűek (s nincs bennük cukor, persze).

De ha már tömények, legyenek tele fehérjével...

Fogyni, azt lehet a fentivel. 1200 kcal tortával is. S ha neked ilyen drasztikus kettősség jön be..

2018. jan. 4. 18:02
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Inkább Nutellát egyél csoki helyett. Azt szereted?
2018. jan. 4. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!