Ez milyen fajta mozgásnak felel meg, mit válasszak ki kalória kalkulátoron?
Szeretném tudni, hogy ilyen mozgással mennyi kalóriát égetek, és vannak kalkulátorok, de nem tudom, ez minek felel meg?
Amit csinálok:
20 perc torna, a gyakorlatokat intenzíven végzem, és a gyakorlatok között szusszanok pár mp-ig.
Guggolás, kitörés, V-felülés, páros lábemelés, hasprés, "hegymászás", csípő-híd, vállból fekvőtámasz, fekvőtámasz, hátra fekvőtámasz stb. Csak egy pár gyakorlatot soroltam fel, testrészenként 5-5 gyakorlatot végzek (lábra, hasra, karra, csípőre).
Mit válasszak ki a listákból, ez micsoda:
Aerobik, torna, erősítő torna?
Ami furcsa számomra: a kalkulátor szerint 20 perc intenzív tornával 127 kcal-t égetek, míg 20 perc rollerezéssel 162-t. Szerintem valami nem jó. (Kalória bázison szerepel ez az adat)
Úgy értem minden nap 20 perc. Még ünnepnapokon is. :)
Amúgy nem vagyok kövér, csak a cigiről leszokás és a pajzsmirigyemtől való megszabadulás után nem szeretnék 20+ kilót felszedni, ennek megelőzésére figyelek oda a kajára, és mozgok. Nem akarok testépíteni.
63 kg 170 cm-hez, és nem tolok le napi 2000 kalóriát.
Kalóriabázison számolgatom, olyan 1500-1600-at szoktam.
Én is használom a kalóriabázist de az itthoni tornáimat sose írom be pont azért mert kalóriaégetés szempontjából. nincs nagy jelentősége.A heti 2 zumbát azt jegyzem mert az intenzív.
Az egészség szempontjából jó és kell a 20 perc torna de kalóriaégetéshez kevés.
Akkor ha jól értem, hiába töröm magam, akár a kanapén is dögölhetnék úgy általában?
Futni nem fogok: nem olyan a környék. Ja, és mindig is utáltam.
Bicikli: sajna nincs most kerékpárom, + forgalmas környék miatt nem fogok nekivágni. Az se egészséges, ha elüttetem magam.
Pénzem meg időm nincs ilyen-olyan termekbe eljárni.
Akkor mit tudnék még mozogni?
8
Persze nem azt írtátok, de titeket olvasva majdnem az jött le hogy nem érdemes csinálni. Mert kevés kalóriát éget. Én azt mondom ha felállsz a kanapéról és bármit mozogsz már jó. Nyilván nem lehet rögtön 1 óràval kezdeni. Most 20 perc, 2 hónap múlva lehet az 40 is. Jó tesz a testnek. Én pl egy jó kis torna utàn elfelejtem az evést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!