Erre napra szerintetek ez megfelel?
próbálok teljesen új életet kezdeni, itthon mindenki nagyon szereti a húst hússal dolgot, amivel tudom, hogy semmi gond nem lenne ha úgy lenne elkészítve, igaz?
Most pár napja elkezdtem magamra főzni ( sok zöldség, teljes kiőrlésű tészta, csirkemell, tökmag olaj, gyümölcs,tojás és minimális kenyér-kifli )
A mai napom így néz ki:
Reggelire (10 körül) 2 korpás kifli megkenve olívaolajos margarinnal és egy szelet parizert tettem összesen rá -elkockázva, elosztva- ehhez 1 paprika, 1 retek és egy fél pohár kakaó 1 kávéskanál mézzel (cukor helyett).
Este olyan 5 körül ettem egy marék zöldséges tésztát (teljes kiőrlésű) és itt szabadultam el sajnos..
Van az a mini virsli azt bele tettem serpenyőbe, reszeltem mellé egy fél paprikát, egy retket és egy tojás fehérjét és tök mag olajjal kicsit pirítottam.
Majd hazaért anyu.. ő pedig laktózmentes vajon pirított húst evett ( ha jól tudom karaj volt ) és ettem 2-3 szeletet.. egy szelet olyan vékony lehetett mint mondjuk egy öngyújtó. Viszont nagyon fűszeres volt és mellé ettem egy rendes normál kiflit.
És ettem 2 kocka milkacsokit
A vizet nem szeretem, szomjas vagyok tőle, akármennyit iszok ráadásul nem is szeretem, de nem szabad panaszkodnom. Így most azt kezdtem el, hogy fél literes pohárba engedek napi 2x-3x és lehúzom. általában evés előtt vagy amikor érzem, hogy kezdek éhes lenni. Lehet iszok mellé egy pohár multivitamint vagy ízesített vizet, de igyekszem ezt tenni főfolyadéknak.
Most este "edzettem"..próbáltam.
25 guggolás, 10 terpesz zár, 1 perc levegőben biciklizés, megint 10 guggolás.
Nem bírok futni az a gond, biciklizni egyedül meg ne szívesen és nincs is hova. Társat nem tudok keresni sajnos hozzá jelenleg.
Tudom ez így nem jó, nagyon nem
19/L/168cm/118 kg.
Ugrókötél!!!!:) most vettem én is..
és a Kalóriabázist használd..neten!! ilyenkor télvíz idején ne is fuss de úszhatsz...!
Elég sok a ch. Több zöldség, fehérje kéne. Párolt/főtt zöldség, nyers zöldségek, akár salátának elkészítve. Mellé sovány húsok, light sajt, zsírszegény túró, joghurt, kefir, hüvelyesek.
Némi gyümölcs, még délelőtt, kevés olajos mag(dió, mogyoró, kesudió, mandula, tökmag stb), ezek egészségesek, de nem szabad túlzásba vinni, a gyümölcs a cukortartalma miatt, az olajos mag meg hát az olajtartalom miatt.
Reggelire mehet kevés tk kenyér vagy ilyesmi, meg mondjuk nagyon jó reggeli a tojás, sonka, sajt rengeteg zöldséggel vagy zabkása is nagyon egészséges. Kakaó helyett jobb lenne vmi tea, max édesítővel.
Délután lehetőség szerint ne nagyon egyél ch-t, inkább zöldségek, sovány hús, fehérje.
Mozgásnak pedig a kardió ajánlott. Ami bicikli, kocogás vagy tempós gyaloglás stb.
Edzés is jó, ajánlom Rubint Réka vagy Béres Alexandra videóit. Nagyon jó programjaik vannak. Persze nem kell megszakadni, csak amennyit bírsz. Már az is nagyon jó, hogy tenni akarsz, megpróbálod.
Messze a cél, de oda fogsz érni :)
118 kilosan eloszor is fogynod kellene, hogy aztan elkezdhess erosodni es feszesedni is.
Fogyni meg ugy lehet, ha kevesebbet eszel, mint eddig. Akarmilyen egeszseges dolgokat eszel, ha sokat eszel, nem fogsz fogyni. A teljes kiorlesu kenyer kb uannyi kaloria, mint a sima. A teljes kiorlesut azert tartjak jobbnak, mert kesobb leszel tole ehes. A tokmagolaj, kokuszolaj stb. kaloria szempontjabol ugyanugy olaj, mint a napraforgoolaj...
Fogyni ugy konnyu, ha sporolsz a kaloriakkal, csak olyanokat eszel, amiket szeretsz, nem felesleges "egeszseges"-nek mondott dolgokat, es nagyon figyelsz az adagokra, tehat szepen lemered, hogy ebbol most 100 g-ot eszem, ami ennyi es ennyi kcal.
Nalam az, hogy kevesebbet ettem, ugyeltem a kaloriakra, magaval hozta azt, hogy egyre inkabb torekedtem arra, hogy egeszseges es taplalo legyen, amit eszek, mert ehesen nem tudtam a tanulasra koncentralni. Emiatt pl. sokszor eszem zoldsegeket, mert alacsony a kaloriatartalmuk, de eltelitenek. De en szoktam enni mindennap edesseget is, csak keveset, mert jo kedvem lesz tole, es ez akadalyozza meg azt, hogy tobbnapi edessegmegvonas utan bevagjak egy tabla csokit.
Aki olyan ugyes, hogy elvan csoki nelkul, annak gratulalok, de en feleslegesen nem fogom megvonni magamtol a jo dolgokat, csak ugyelek a mertekre, es igy nincs szuksegem csalonapokra. Megis fogytam, es csinos vagyok.
A kaloroasporolast kezdhetned azzal, hogy nem raksz feleslegesen mezet a kakaodba stb. Hiaba egeszsegesebb, mint a cukor, ugyanugy felesleges es sok kaloria. Alapbol a kakao is minek? Igyal teat edesitoszerrel, attol nem lehet hizni.
Feleslegesen ne vigyel be kaloriat, csak mert az egeszseges... A multivitamin, tobbi gyumolcsle csupa felesleges kaloria, egy fel liter gyumolcsleben van annyi kaloria, mint 2 Snickersben. Nem tudom, en szivesebben eszek Snickerset...
Ne kapj be dolgokat, pl. ha a konyhaban vagy, ne eszegess sajtot, sonkat magaban csak ugy. Mindent szepen merj le, es ha eszel, akkor az evesre koncentralj, ne egy mellektevekenyseg legyen pl stresszoldasra.
Foglald el magad! Tanulj, olvass, filmezz, gepezz stb, ha belemerulsz valamibe, az eltereli a figyelmedet az evesrol.
A vizet megszeretni pedig hamar meglehet, csak nehany nap onuralom, hogy nem iszol mast, en is teljesen elhagytam az uditoket, es mar nem is kivanom. Sajnalom rajuk a kaloriat meg az egeszsegemet.
Az, hogy megettel 2 kocka csokit, egyaltalan nem gaz, sot inkabb egyel is meg, ha ez akadalyoz meg attol, hogy tobb napi nem eves utan befalj egy tablaval! De akkor az tenyleg 2 kocka legyen es ne tobb!
Egyel olyan dolgokat, amik gyorsitjak az anyagcseredet, pl. kefir, savanyu kaposzta, rostos etelek.
A sportolast egyelore setaval valtanam ki, az ugralokotelezes meg ugtalas nem tul jo otlet, ekkora sulyfelesleg megterheli az izuleteidet. Ha mar fogytal kicsit, akkor fokozatosan elkezdhetsz futni is akar.
A legfontosabb pedig hogy kezdd el. Ha konnyebb leszel 2-5-10 kiloval, mar eleg motivaciot ad a folytatashoz. Hogy igen, ezt is lefogytam, akkor a kovetkezo 10es sem lesz gaz! Ha elkap a gepszij, akkor menni fog.
Ja es a legfontosabb, ha elrontottad, mert olyat ettel, amit nem kellett volna, vagy tul sokat ettel, akkor ne rontsd el az egesz napot, hanem mondd azt, hogy allj, es a nap tovabbi reszeben mar nirmalisan egyel, ne minden mindegy alapon zabalj tovabb!
Ne add fel, es ha feladtad a fogyokurat, akkor kezdd ujra!
Idovel ki fog alakulni benned, hogy mivel fogysz es torekedni fogsz az egeszsegre is, egyre egeszsegesebben fogsz enni. De szerintem az elsodleges cel ekkora sulyfelesleggel a fogyas legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!