Érezhetem soknak a kevés kalóriát?
Nagyjából egy hete fogyókúrázom úgy, hogy számolom a kalóriáimat. Úgy terveztem, napi 1200-1300 kalóriát fogok enni, de az utóbbi egy hétben minden nap 7-800 kalóriát ettem, pedig az egyetlen változás, ami az étrendemben történt, az az, hogy elhagytam a kenyeret, a cukrot, a tésztát, stb.
Ebben az utóbbi egy hétben nem voltam éhes, mindig jóllakottan álltam fel az asztaltól.
Tudatában annak, hogy ez a kalóriamennyiség nem egészséges, tegnap és ma közel 1200 kalóriát ettem, mégis bűntudatom van, és soknak érzem. Mit tegyek?
A bűntudat a nem koplalás miatt beteg dolog.
Az viszont nem extrém, hogy jóllaksz koplalva is, vannak olyan emberek és étrendek. Biztos vagyok benne, hogy sokan (nem feltétlenül tudatos) önszuggesztióval érik ezt el (ha igazán keményen elhatározom, hogy nem eszem napokig, én se vagyok éhes. kár, hogy ma már nem tudom elhatározni, de amúgyis beütne a fehérjeparanoiám :D), de az étrendek is furák. Van pl., aki nem tud ketogén diétával rendesen enni, mert 800 kcallal pukkadásig lakik és nem megy neki több, túlságosan laktatja ez az étrend. Egyesek más étrenddel érik el ugyanezt, hisz nem egységes, hogy kit mi laktat jól.
Nem tudom, most mit eszel,de a cukor és a liszt sokunknak inkább csak hozza a sok kalóriát, de rosszul laktat. Nem csoda, ha azt elhagyva s hasonlókkal nem helyettesítve kevesebb kalóriával laksz jól. A te értéked extrém, de ahogy írtam, ilyen is van.
Mit tegyél? Egyél minimum 1300-1500 kcalt (ez csak hasraütés, de nem tudok rólad semmit, remélhetőleg mozogsz, mert azt kell), az éhségnek köze nincs az igényeidhez, úgy látszik. A tested akkor is éhezhet, ha te jóllakottnak érzed magad.
Annyira más problémáink vannak. Évekig küzdöttem, hogy 2000 kcal alatt tudjak enni (2000-hez is drasztikus életmódváltás kellett s mindennap azért az se ment), az annyira pici ételnek tűnt akkoriban...
Ez teljesen egyéni, relatív és nem mindig van sok köze a kalóriaigényhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!