A zabkása (tejjel) mitől jobb mint a tejberizs?
A zab-ban több a kaloria mint a rizsben,akkor mitol jobb a zab?
Kaloria szempontjabol akkor megis jobb a tejberizs?
A tejberizs vegulis nem is hizlalo etel ha azt nezzuk hogy a rizset az "nyomatjak" csirkevel a fogyokurazok,a tej meg folyadek ha meg alacsony zsirtartalmu megjobb nem?
Ha rosszul gondolom javitsatok ki,vagy irjatok le ti mit gondoltok rola:)
A kalóriatöbblet hizlal.
Én mindkettőt ugyanúgy kerülöm, ha fogyni akarok, de van, akinek mindkettő príma fogyáskor.
A tej szerintem jobb, ha magasabb zsírtartalmú, a tejcukor a rosszabb része, a zsír pedig jobban laktat. De persze diéta s megítélés kérdése. Én semmilyen tejet nem innék, az emberek nagy részének bizonyosan előnytelen már egészség szempontjából is.
A kalóriasűrűség nem tudom, miért számítana bármit. S nem egyértelműá, hogy a sok kalóri8a vagy a kevés a jó, ez helyzetfüggő :) Én kerülöm a kalóriaszegény ételeket, extrém esetet kivéve. Rém macerás sok kilót főzni, hogy aztán elfogyjon hipphopp, mert rengeteg kell belőle. Egy töményebb étellel kényelmesebb s tipikusan kevesebb lesz a bevitt kalóriám is. OK, ez én vagyok, nem mindenki ilyen, de nem mindenki ér rá egész nap legelgetni a kalóriaszegény ételek bűvöletében élve. Te persze közepesen kalóriadús ételeket írtál, ahol kb. mindegy, mert hasonlóan kalóriadúsak, olyan egetverő nagy különbség nincs. A zab rostosabb és fehérjésebb kicsit, egy fehér rizs azért kicsit más s ez egyeseknek számít.
Én sosem csináltam tejjel, csak kókusszal, szerintem egész OK, bár én nem szeretem a zabot.
Igen, szálkásításkor is lazán eszik rizst sok ember, kalória azért olyankor sem minimális kell s a legtöbben nem sok zsírral szálkásítanak, úgyhogy nyilván kell a szénhidrát. Különösen pici kalóriakeretnél nem sok rizs fér bele, nagynál akár rengeteg is. Aki mondjuk napi fél kiló rizzsel tömegel, az bizonyára szálkásításkor sem hagyja el...
S van, akit a rizs és a zab egyformán laktat (jól vagy extrém pocsékul, ez változó), bármennyire is logikus, hogy a zab jobb e szempontból. A laktató hatás az, amiben nincsenek kőbe vésett szabályok, amitől az egyik ember jóllakik, attól a másik pokolian éhes lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!