100 g tojásrántottában hány kcal van?
Itt van pár variáció. A pontos számításhoz viszont grammra kéne tudni, mennyi vaj...
Egyszerűbb, ha nyers összetevőkkel számolsz - amennyiben lehetséges - vagyis x darab tojással és x gramm zsiradékkal.
A megszokott módon készítesz rántottát, de ELÖTTE leméred, hogy mennyi vajat teszel bele, meg hány tojást használsz fel hozzá - meg az edény súlyát, amiben készíted.
Amikor kész, az edénnyel együtt megméred újra, levonod az edény súlyát, akkor megkapod az összes (elkészített) rántotta súlyát.
A nyers összetevök (tojás, vaj) súlya alapján kiszámolod a kalóriaértéket, és utána visszaszámolod, hogy 100 g kész rántottában mennyi van.
De sokkal egyszerübb a vaj + tojás kalóriatartalmát számolod, és azt veszed az egy étkezés energiatartalmának, mert feltételezem, az egészet megeszed.
Az előző számolásába még az is belekavar, hogy a vaj vizet veszt... Tényleg sokkal egyszerűbb az egészet megenni.
Ahogy már írták, erre nem lehet viszonylag pontos választ adni, hiszen a tojás és a vaj aránya nem meghatározott (s egy jobban megsütött rántottánál a tojás víztartalma is többet csökken). Ketogén oldalakon láttam már olyan mesés zsírmennyiséget tojásrántottához, amit még én se mernék kipróbálni... S nincs alsó határa, hogy mennyi zsírral lehet elkészíteni a rántottát.
Fogalmam sincs pl., hogy egy normál ember mennyi zsírral készíti, főleg, hogy egy normál fogyózó. Én 3 tojásos rántottát 1 dkg kókuszzsírral készítek. Vajból több "kell". De a rekordom nulla zsiradék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!