Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 100 g tojásrántottában hány...

Indriasmith23 kérdése:

100 g tojásrántottában hány kcal van?

Figyelt kérdés
Már megnéztem szinte minden oldalt, de nem találtam sehol... Valaki tud segíteni? Csak natúron, lenne a tojásrántotta: vaj, só (+tojás)
2017. jún. 7. 14:09
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van pár variáció. A pontos számításhoz viszont grammra kéne tudni, mennyi vaj...

Egyszerűbb, ha nyers összetevőkkel számolsz - amennyiben lehetséges - vagyis x darab tojással és x gramm zsiradékkal.

2017. jún. 7. 14:13
 2/3 anonim ***** válasza:

A megszokott módon készítesz rántottát, de ELÖTTE leméred, hogy mennyi vajat teszel bele, meg hány tojást használsz fel hozzá - meg az edény súlyát, amiben készíted.

Amikor kész, az edénnyel együtt megméred újra, levonod az edény súlyát, akkor megkapod az összes (elkészített) rántotta súlyát.

A nyers összetevök (tojás, vaj) súlya alapján kiszámolod a kalóriaértéket, és utána visszaszámolod, hogy 100 g kész rántottában mennyi van.

De sokkal egyszerübb a vaj + tojás kalóriatartalmát számolod, és azt veszed az egy étkezés energiatartalmának, mert feltételezem, az egészet megeszed.

2017. jún. 7. 14:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Az előző számolásába még az is belekavar, hogy a vaj vizet veszt... Tényleg sokkal egyszerűbb az egészet megenni.

Ahogy már írták, erre nem lehet viszonylag pontos választ adni, hiszen a tojás és a vaj aránya nem meghatározott (s egy jobban megsütött rántottánál a tojás víztartalma is többet csökken). Ketogén oldalakon láttam már olyan mesés zsírmennyiséget tojásrántottához, amit még én se mernék kipróbálni... S nincs alsó határa, hogy mennyi zsírral lehet elkészíteni a rántottát.

Fogalmam sincs pl., hogy egy normál ember mennyi zsírral készíti, főleg, hogy egy normál fogyózó. Én 3 tojásos rántottát 1 dkg kókuszzsírral készítek. Vajból több "kell". De a rekordom nulla zsiradék.

2017. jún. 7. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!