Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriaszámolás? Help!

Kalóriaszámolás? Help!

Figyelt kérdés

Hsli.

A fogyáshoz való kalória szükségletem 1400 cal. Ha abból indulok ki, hogy a szénhidrátnak 55% nak kell lennie, az kb 190g. Sok egy kicsit szerintem de nem mintha nem lehetne megenni.

Viszont ha úgy számolom, hogy 1,5g / ttkg, (62 kg vagyok) akkor csak 93 g… És akkor a fehérjét 2g/ttkg val számítva – 124 g jön ki. Ezt a mennyiséget ki tudom hozni a pénzemből. De így a kaja alig 1000 cal…

Ha esetleg úgy számolnám, hogy 2g/ ttkg ch meg 2,5g/ttkg fehérje akk se nagyon jön ki az 1200 cal se ami alá nem szabad menni. A fehérjének kell többnek lenni ugyebár, 2,5/ttkg felett meg már nem hasznosít a szervezet, legalábbis ezt olvastam.

Most akkor hogyvanez? Mit kéne nézni, hogy összesen titszta kajából meglegyen 1400 cal vagy hogy szénhidrát 100 g, fehérje 125g ????

Valaki légy szíves segítsen , nagyon nem vágom!

2017. máj. 30. 22:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
kellene egy kis esszenciális zsír is. úgy ki is jön a dolog. a ch egyébként trükkös, testalkat függő hogy neked mennyi kell. én hízékony vagyok, így nekem 2 g a max testtömegkg-onként, ha fogyás a cél. Van aki viszont 5 g-al is fogy. ezt magadnak kell kitapasztalnod. ahogy az 1400 sem biztos hogy annyi. 1-2 hétig folytass egy étrendet, ha nem jön eredmény, változtass!
2017. máj. 30. 22:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1,5-2g/ttkg fehérje, minimum fél zsír és atöbbit oszd el a zsír és a szénhidrát között (általában előnyös, ha az egyik alacsony, a másik pedig a fő energiaforrás), ha tudod, neked mennyi kalória kell.

A szénhidrátnak nem kell 55%-nak lennie, ez csak egyetlen választási lehetőség (a százalékozásnak amúgysincs sok értelme, a test igényei grammokban vannak s nyilván más százalék jön ki 1300 és 3000 kcal esetén...etc.).

Lehet szinte bármennyi, csak jöjjön ki az egyénnek egy jó étrend. A szénhidrátra nincs általános minimum érték, mert nem esszenciális tápanyag. S nem mindenkinek kell alacsonyan tartani.

2017. máj. 31. 00:55
 3/4 Krisz85 ***** válasza:
100%

egyrészt ahogy írják a többiek is, vigyél be még zsírt, akkor kijön a kalória, tökmeg, lenmagolaj, halolaj kpaszula, illetve oliva nyersen /nem sütéshez!!!!/

ugyankkor ezért célszerű rizst enni, mert abból hamar összejön a ch és olcsó is

a ch-t lejebb is viheted de ne túlságosan, ch: 30, fehérje 40 % zsír 30 ! is jó lehet

egyébként ha kicsivel többet eszel nem fog összeomlani a világ, ha majd szépen fogysz és stagál a súlyod, célszerűbb előbb a mozgáson növelni ha van lehetőésged, és ha utána is megtorpan a zsírvesztés, jöhetnek az egyéb trükkök:

- ch ingaadoztatás,

- tejtermékek elhagyása

- olaj csak lenmag

- hüvelyesek elhagyása,

- zöldségek megválasztása /pl borsó, répa és társaik kiiktatása/

- nátriumszegény víz fogyasztás

és ha ezek is megvannak és még mindig nem fogysz tovább, akkor célszerű a fehérjét növelni vagy a zsírt, és ezzel arányosan csökkenteni a ch-t

2017. jún. 4. 11:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:)
2017. jún. 8. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!