Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A kenyér 78 GI-s szénhidrát,...

A kenyér 78 GI-s szénhidrát, akkor miért nem ajánlják diétába?

Figyelt kérdés
Tömegnövelő diétáról lenne szó. Fehér rizsnek magasabb a glikémiás indexe, mint a fehér kenyérnek, akkor miért rossz? Itt kicsit konkrétabb választ várnék, nem tudok sokat róla. Köszönöm!
2016. nov. 5. 23:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Tömegnövelésnél éppenséggel ehetsz kenyeret, ha bírod olyan mennyiségben. Én pl. puffadok tőle. A rizst sokkal jobban emésztem.
2016. nov. 6. 08:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem csupán kenyérből vinném be a szén-hidrát szükségletem. Csak (lehet csak a környéken) mindenkitől azt hallom, hogy ha diéta, akkor nincs kenyér. De ha csak a gi-t nézzük, akkor a fehér rizs sem fér bele fogyókúrás diétába.
2016. nov. 6. 10:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem rossz, nyugodtan ehetsz kenyeret. Én pl az Aldis bagel-ekért vagyok oda. (ha már tömegelésről van szó, akkor vegyél magasabb fehérje tartalmú kenyeret)
2016. nov. 6. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyrészt a rizst nem önmagában hanem jelentős mennyiségű hússal és zöldséggel fogyasztják, ami azért erősen lassítja a felszívódást,másrészt rizs és rizs között is van különbség. Én pl. a basmati (ez szintén fehér, viszont nem magas GI-ű)és a barna jázminrizst részesítem előnyben.
2016. nov. 6. 12:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Kinek mi fér bele. Az inzulincibálást sokan nem szeretik, mások a glutént nem tartják jónak, de persze sokan esznek kenyeret tömegeléskor. Szálkásításkor is lehet, természetesen. Ahogy már írták, számít, mivel eszi az ember, de tényleg nem mindenkit érdekel a GI. Ha az adott ember teste jobban működik és fejlődik a rizses, mint a kenyeres étrenden (jázminrizs vs tk kenyér esetén is), akkor nem csodálom, ha az előbbit alkalmazza s azért még tömegeléskor is ott van az ízlés is, főleg, aki nem tud sokat enni, ha nem ízlik neki a cucc.

Személy szerint a glutént sem tartom jónak, a rizs pedig sokoldalúbb számomra. A testemnek egyik se jó, tömegelni zsírral fogok. De más attól még jól ellehet kenyérrel.

2016. nov. 6. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!