Személyes tapasztalat hogy a kaloria szamlalas miatt sokat lehet fogyni?
Jó hogy éhen nem halsz! :-)
Saját tapasztalatom: 20 kg felesleg volt rajtam, és eddig fél év alatt lement 10 kg. Napi 1400 kalóriát eszek. Sportolni utálok, mert eegy lusta d6g vagyok. Régebben semmit nem mozogtam, még a Wc-re is autóval mentem. :-) Amióta fogyózok naponta kb. egy órát sétálok. /270 kalóriát égetek így/, de néha kevesebbet, vagy pedig 20 percet szobabiciklizek, azt is három részre elosztva /3*7 percet/, mert mint írtam, lusta vagyok. De ez a kalóriaszámlálgatás bevált. Sőt, a mai keretmbe még belefér 2 gombć fagyi is, tegnap pedig vacsorára rizst ettem pörköltel /250 + 100 g/.
Személyes tapasztalatom az, hogy 1000 kalóriás étrenden tengődni koplalás.
1000 kalóriás napi limittel kín keserves fél év alatt 7kgt fogytam heti 5x 1 óra és 2x 1,5 óra mozgás mellett, pedig elhízott voltam már akkor is, tehát elméletileg sokkal többet kellett volna fogynom a nagy túlsúly miatt.
Annyira csodás volt, hogy nem bírtam a gyengeséget, szédülést, a rengeteg fejfájást, valamint az éhezést, és feladtam a francba az egészet. Ennyi kalóriát nem lehet a végtelenségig bírni, egyszerűen kevés.
Most is kalóriát és szénhidrátot számolok, de sokkal reálisabb értékekkel, SOHA nem vagyok éhes, vagy ha igen akkor már amúgy is közel a következő étkezés időpontja. Határozottan több az energiám is, és így is működik.
Semmi értelmét nem látom szenvedni.
#9: Én 2000 kcallal fogytam mozgás nélkül. Mondtam, hogy nem lehet ennyivel? Sokkal többel is lehet. Ahogy 1000-rel is lehet lassan, kalóriaigény kérdése az egész.
Kérdező, az éhségérzetnek olyan sok köze nincs ahhoz, hogy éhezik-e a szervezeted. Lehet éhségérzet nélkül keményen koplalni s lehet kalóriatöbbletben kaparni a falat az éhségtől. Ez nem mutat sokmindent, jó esetben jó jelzés, de nem mindig.
A magasság sem sokat számít, persze, átlagosan egy magasabb embernek több kell (hasonló alak mellett), de egy alacsony embernek lehet jóval magasabb a kalóriaigénye, mint egy sokkal magasabbnak. Az adott ember egyéni dolgai a fontosak, nem a statisztika.
1000 kcal viszont szinte mindenkinek kevés. De te tudod. Jogod van nagyobb kockázatot vállalni, nem ritka a fogyni vágyók értelmesebbjei között sem az extrém kalóriadeficit alkalmazása. Van, akinek bejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!