Sült krumpli, sült debreceni. Melyik értéket kell nézni?
A debreceni sütés előtt 150 g volt, sütét után 115. Melyiket kell lemérni, hogy tudjam, hány kalória volt? Azért elég nagy a különbség.
Ugyanezt vettem észre a krumplinál. 200 g nyers krumpli, sütés után 100 g körüli.
Mindig a nyerset, mert az reális, a sütés során nem egyformás csökken a súlya, attól függöen, mennyire süti meg valaki.
A krumplinál viszont figyelembe kell venni, hoyg mennyi zsiradékot szívott magába
Elvileg igen, de ha ennyivel többet számolsz, azzal csak jó irányban tévedsz, ellenben ha kevesebbet veszel figyelembe, mint amennyit megettél, akkor magadat csapod be.
De ettöl függetlenül igazán nem sok az a zsír, ami kisül, max 4-5 gramm, és ez annyira nem sokat jelent.
Minden csomagoláson megadott érték nyers állapotra vonatkozik. Minden interneten megadott érték lutri.
Ha pontosan akarsz számolni, alapanyagokat vásárolsz, magadnak főzöl és tudod, mennyit eszel.
Ha feldolgozott ételeket eszel, a csomagoláson feltüntetett értékkel számolsz és megbízol a gyártóban, aki vagy pontosan már vagy nem.
Ha netes hülyeségekre hagyatkozol (pl. egy adag túrós csusza 600 Kcal.) akkor fogalmad sem lesz, mennyit ettél.
Kalória helyett inkább makrót számolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!