Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy vágtatok bele az életmódv...

Hogy vágtatok bele az életmódváltásba? Hogy sikerül mindig kitartani mellette?

Figyelt kérdés

Nálam az a baj, hogy pár hónap után minidig meg borul a rendszer egy hónapra, és amit akkor lefogytam, visszahízom. Ez lelkileg kiborít már. Ti ezt, hogy kezelitek?

Köszönöm a válaszokat.

2016. máj. 11. 09:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Te a fogyókúrát hívod életmódváltásnak?
2016. máj. 11. 10:12
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
A fogyòkúra nem èletmòdvàltàs. Ha kùra jelleggel csinàlsz valamit, vissza is fog jönni. Èletmòd vàltàs kell, amit el is döntesz fejben, ha ez megvan, akkor az életed szerves rèsze lesz a rendszer, ès nem fogod feladni sem.
2016. máj. 11. 10:57
 3/13 anonim ***** válasza:

Először is takarítsd ki a konyhából-hűtőből azokat az élelmiszereket, és főzési alapanyagokat, amelyek a korábbi életmódodhoz kapcsolódnak: kenyeret, lisztet, cukrot, tejtermékeket, csokit, édes gyümölcsöket, és mindenféle nasikat, mekis kajákat, bolti cukrozott gyümölcsleveket, stb. stb.

Cseréld le őket egy-egy egészségesebb helyettesítővel...

Tanulj meg az új alapanyagokkal, új elkészítési/főzési módszerekkel, új ízeket, kajákat, recepteket meghonosítani, ill. amiket a fogyózás alatt ettél, most azok legyenek minden-naposak.

És ami testmozgást a fogyózás alatt végeztél, az a továbbiakban is legyen jelen napi szinten életedben!

Egyél naponta többször, de keveset!

Este 6 után már ne egyél, ne nasizz. Vizet/teát igyál...

2016. máj. 11. 11:16
 4/13 anonim ***** válasza:
83%

3!

"Este 6 utàn ne egyèl"

Ezt a baromsàgot mèg mindig terjesztitek? Semmi köze időponthoz kötni az evèst. Ha kijönnek a kalóriàk es a makròk, ehetsz te èjjel 11-kor is.

2016. máj. 11. 11:19
 5/13 anonim ***** válasza:

Hoztam 1 szabájt, minden nap megyek boltba kaját vásárolni, nem csak rohanva, hanem egy jó fél órát elsétálgatok a polcok közt, előfordul, hogy 2-3 * is meggondolom magam és vissza teszem, amit már levettem a polcról... Napi 1500ft kajapénzt adok magamnak, e fölé nem mehetek, még akkor sem, ha olyan dolgot veszek, ami nem csak 1 napig húzza, kivétel a kókusz zsír, lenmag, oliva olaj és a vitaminok, méz.

Ebben az 1500ft ben, benne kell lennie minimum 4 étkezésnek, hús, köret, zöldség...

Ma pl volt 2 banán reggeli, tízórai -ebéd sült csirke comb 100-100gramm, puffasztott rizs 100-100gramm,

Uzsonna és vacsi lesz még 125-125gramm sült csirke comb,

Valamint saláta, 1 fej salátából, 1 lilahagymából, 1 nagyobb paradicsom, 1 kaliforniai paprika, ezek apróra szeletelve, lenmag olajjal meg olivával leöntve, ennek a nap folyamán el kell fogynia...

+lefekvés előtt 100gramm zsírszegény túró kevés mézzel.

Ja és mindig előző nap vásárolok.

2016. máj. 11. 11:41
 6/13 anonim ***** válasza:

Nekem is volt egy ilyen időszakom, de ezt fejben kell tudatosítani magadban. Az életmódváltás az egyetlen megoldás. Első körben tényleg a konyhát kell "kitakarítani". Legfőbb alapanyagok a következők legyenek : -jó szénhidrátok ( zabpehely, barnarizs, v basmati v jázmin rizs, édesburgonya, köles, rozskenyér, puffasztott rizs, köles, hajdina, quinoa, bulgur stb. )

-zöldségek ( főként zöld zöldségek,paradicsom, padlizsán, cukkini, hüvelyeseket inkább kerüld)

- húsfélék ( csirke, pulyka, halak, esetleg sovány marha )

- tej helyett mandula, rizs, magtejek , tejtermékek legyenek kisebb arányban ( Szervezetünk felnőtt korban a tejet már nem tudja úgy feldolgozni. én pl nem fogyasztok tejterméket. ) Ha mégis szeretnél akkor sovány túró, cottage cheese, mozarella

- főzéshez használ olívát vagy kókuszolajat

- gyümölcsöket kis arányban és inkább a bogyósakból válassz. Banánt inkább kerüld, mert magas a szénhidrát tartalma, de ha nagyon szeretnél akkor csak fél db-ot egy nap. A gyümölcsök menjenek a nap első részében reggel vagy tízóraira.

Este már ne fogyassz szénhidrátot! Inkább menjen saláta csirkével vagy hallal, esetleg rántotta 3 tojásból( 2 fehérje 1 egész tojás)

A 3-as válaszolónak azt üzenem, hogy nem 1986-ban vagyunk, hogy az este 6 után nem eszek baromsággal kelljen bombázni a népet. Ha éjfélkor fekszel le aludni, akkor simán vacsorázhatsz este fél 11kor is még!!

Ahogy a 4-es is mondta, ha belefér a makróidba, akkor nyugodtan ehetsz. Viszont nem mind1 mit, este 11kor is ehetsz még salátát csirkével, v hallal ( csak szénhidrátot nem ) Én mivel este edzem, nekem egy fehérje shake ilyenkor a vacsi és igen este 11kor !!

Nagyon fontos az is, hogy kiszámold mennyi az alapanyagcseréd és ez alá ne menj. ( Ez az az érték amit akkor is meg kell enned, ha csak egész nap ülsz és nem sportolsz semmit ) Ezen az oldalon kiszámolhatod.

[link]

Illetve fontos, hogy makrók alapján táplálkozz és nehogy kalóriákat számolj !!! ( makrók: szénhidrát, fehérje és zsírbevitel grammban )Ehhez első körben kell egy nagyon jó grammot is mérő konyhai mérleg. A mérlegen minden egyes alapanyagot le kell mérni pontosan. Ajánlom a kalóriabázis.hu oldalt, ahova beírod, hogy miből mennyit ettél és így nyomon tudod követni a táplálkozásokat, máskülönben nagyon el lehet csúszni. A makrók fogyásnál kb 2 gramm fehérje/ testtömeg kilogramm, szénhidrát 2,5 gr / ttkg, zsír 0,8/ ttkg. ( Tehát egy 60 kg-s nőnél 120gr fehérje, 150 gr ch, és 48 gr zsír ) De persze majd meglátod magadon napról napra, hogy mennyi az ideális bevitel neked.

Végezetül a legfontosabb tényleg az életmódváltás, az időszakos diéták semmit nem érnek !

Az életmódváltással a későbbiekben majd belefér az is h havonta csalj egy hamburgerrel pl, de az első pár hónapban próbálj 100%osan tisztán étkezni.

A fogyás 70%ban a jó étrenden, 30 %ban a mozgáson múlik.

Sok sikert :)

( Ha még van kérdésed nyugodtan írj ! )

2016. máj. 11. 12:13
 7/13 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, aki azt az "este 6 után ne egyél" baromságot írta!!!

Én is kb. este 11-ig fent vagyok, tv-zek, gépezek, mikor mit... az biztos, hogy amit este 6 után "elnasizok" és mozgás akkor már szinte nuku,... másnap reggel nehezebb tőle megszabadulni!!!

Szóval nem csak úgy beszélek bele a levegőbe, saját tapasztalatot írok!

Tedd te is azt, de ilyen stílusban azért talán mégsem kellene a másik segítő válaszát lepocskondiázni!!!

2016. máj. 11. 12:53
 8/13 anonim ***** válasza:
44%

Nem pocskondiáztalak!

Csak egy kérdésem lenne: Mit eszel este 6 után?

Csirkétől salátától illetve egy adag fehérjétől tutira nem hízhatsz el. Képzeld és este 11re érek haza utána benyomok egy fehérje shaket és fogyok.

Az a nem mind1 hogy a makróidat túlléped e. Este pedig szénhidrátot nem lehet enni !! Fehérjét viszont szinte kötelező!! Ha este 6tól reggel 6ig nem eszel semmit, akkor kb 12 órán át éhezteted a gyomrodat.

Azért megnézném a makróid és egy napi táplálkozásodat. Biztos, hogy nem az este 6 után eszek dolgon csúszik el az egész !

2016. máj. 11. 13:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Este 6 után is célszerű enni,persze nem valami "fost",hanem például húst salátával, kis lenmagolajjal. Hogy miért? Mert egyrészt nem áll le a szervezet, csak azért mert a tv előtt döglik az ember, másrészt alvás közben próbál regenerálódni,amihez elengedhetetlen a jó minőségű tápanyagok jelenléte,főleg a fehérjéé. Fehérje=protein, jelentése: elsődleges fontosságú.
2016. máj. 11. 13:52
 10/13 anonim ***** válasza:

Semmi gond nincs ám a szénhidráttal sem este 6 után :) Van, aki csak este 6 után eszik :D S van, aki mindig eszik szénhidrátot, pl. én is.

Hehe, én sokszor 20 órán át "éheztetem a gyomromat", jólesik nagyon, számos előnye van azok számára, akiknek ez bejön, nem szenvednek tőle, inkább akkor szenvednének, ha meg kéne erőszakolni a szervezetüket a túl korai evéssel. Azt már kisgyerekként is nagyon utáltam.

Sokfélék vagyunk, táplálkozás terén extrém nagy eltérések vannak az ideális módszernél... Jó, ha valakit nem vakítanak el mások okosságai s megtalálja a saját stílusát, amivel jól érzi magát. Ég és föld a különbség energiaszintben, éhségben, közérzetben, ha a saját vagy ha mások szabályait követem...

Ami a fő kérdést illeti. Én nem hízok vissza, de az életmódváltást komolyan gondolom. Nem mondom, vannak kilengések itt-ott, általában azért bizonyos keretek között... De a régi evési stílusomra soha többé nem tudnék visszaállni, ez már az elején kiderült. Egészségtudatosságból, meggyőződésből váltottam, ezt nem borítja holmi kósza vágy. De ha egyszer-egyszer mégis eszem valami extrém tiltólistásat, akkor is visszaállok azonnal a régi rendre és megint nem eszem hetekig, hónapokig...

Az új életmódom élvezetesebb, bolond lennék borítani, ez mondjuk elég fontos.

2016. máj. 11. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!