Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Rizstejről vélemények?

Rizstejről vélemények?

Figyelt kérdés

Laktozerzekeny vagyok, a laktozmentes tej sem esik jol, ezert kizarolag novenyi tejjel iszom a kavemat, receptekben is ezzel igyekszem helyettesiteni a tejet vagy pl. vizzel, ahol lehet.

Rizstej a kedvencem, ennek a legjobb az ize. Viszont a kokusz es mandulatejhez kepest magas a ch tartalma. Napi 1-2 dl rizstej fogy el kavehoz, altalaban, de erosen gondolkozom, hogy atterek a kokusztejre, egy ideje vettem azt is es igyekszem inkabb azt hasznalni. Kaveba mondjuk sokkal de sokkal finomabb a rizstej! :/

Bekavarhat ez a napi kb 10-15 gramm ch, a nap elso feleben? (Egyebkent csak delelott szoktam nagyobb szenhidrattartalmu etelt fogyasztani, zab/tk kenyer/keves gyumolcs formajaban, ebed-vacsora mar hus/tojas/turo/zoldseg alapanyagokbol all.)

2016. máj. 1. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
10-15 gramm ch még egy ketogén diétába se kavar bele, ha jól esik idd azzal.
2016. máj. 1. 13:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Kizárólag ketogénben zavarna ilyen kevés ch... Én az íze miatt iszom kókusztejet, klasszisokkal finomabb a rizstejnél (bár én zsírtejet készítek vele, mert az még sokkal jobban bejön kávéba), de ez ugye ízlés dolga (s persze az is számít, milyen kókusztej, milyen rizstej).

Ha úgyis szénhidrátosan eszel, nem világos, miért pont az italban zavar a ch, főleg, ha az ízlik jobban,. Világos, hogy akkor idd azt!

2016. máj. 1. 17:51
 3/4 A kérdező kommentje:

En altalaban dm-ben veszek bolti kokusztejet, ez nem az a zsiros fajta, 20 kaloria 1 dl, szoval a joval vizesebb verzio.

Van klasszikus kokusztejem is, de azt inkabb tejszin helyettesitesere hasznalom.

Egyebkent viszonylag alacsony szenhidraton vagyok, ezert tettem fel a kerdest. Kizarolag reggelire fogyasztok ch dusabb etelt, mint emlitettem zabpehely, gyumolcs, vagy keves tk kenyer formajaban . Utana hus, tojas, hal, turo + zoldseg, esetleg neha feherjeporbol valami, ezert felek, hogy sokat szamit az a 15 gramm.

2016. máj. 2. 12:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha eszel zabpelyhet, gyümölcsöt, akkor olymind1 az a 10-15 gramm ch, ketózisba úgyse fogsz esni, csak egy sima lowcarb diétát tartassz gondolom.
2016. máj. 2. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!