Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Napi kalóriabevitel - rosszul...

Huziga kérdése:

Napi kalóriabevitel - rosszul csinálok valamit?

Figyelt kérdés

34 éves nő vagyok 164 cm és 49 kg. December elején kezdtem személyi edzőhöz járni heti 2 alkalommal, akkor 52 kg voltam. A súlyommal nem volt gondom, csak formálódni szerettem volna, ami sikerült is. Március elejétől heti 4 alkalommal edzek, már nem edzővel kardió súlyzós edzés felváltva.

A gondom az, hogy kimerült vagyok, kevés a kalóriabevitelem, nagyon átestem a ló túloldalára az egészséges étkezést illetően. Amíg csak heti 2x edzettem, mellette ettem rendesen. Igaz fehér kenyeret nem, cukros dolgokat nem, este már nem eszem. Március eleje óta zabkása a reggelim, 1 gyümölcs-stop keksz a tízóraim, csirke zöldség az ebédem, 1 joghurt az uzsonnám, túró vagy tojás a vacsorám. És nem elég, mert kivagyok. Ja és mellette van 2 kiskorúm :-)

Nem tudom hogyan ehetnék több kalóriát (a szervezetem igényli, mert sokszor vagyok éhes). Most azt vettem a fejembe, hogy visszajön az a 3 kiló, amit leadtam.

2016. márc. 29. 14:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon rosszul csinálod. Ahogy edzeni kezdtél, izmot is fejlesztettél-növeltél, aminek az energiaigénye is nagy. Még jó, hogy így éhesebb vagy.
2016. márc. 29. 14:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre én is rájöttem! A kalóriabevitellel nem boldogulok. Nem tudom hogyan ehetnék változatosan úgy, hogy megfelelő mennyiségű kalóriát vigyek be.
2016. márc. 29. 14:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Makrók? Ha a fehérjét nincs értelme emelni, akkor másból egyél többet (vagy fehérjeforrásból zsírosabbat), ez evidens. Több zab, több zsír, olajos mag, több zöldség, több gyümölcs, nem tudom, neked mi fekszik. Jó, a több zsír lehet, hogy nem, amúgy abból eleget eszel?

Érdekes problémáid vannak, igaz, nekem is, én arra nem jöttem rá 5 évig, hogy hogyan tudnék 1300 kcalnál is kevesebbet enni ebédre :D Eszel egy marék diót, már egy csomó kalória... Nyilván joghurt, csirke, saláta stílusban nehéz sokat bevinni, de sokaknak a főtt rizs is kihívás, amit meg is értek. Töményebb szénhidráttal s pláne zsírral könnyebb. Kivéve, ha valakit abnormálisan laktat minden, de te sokszor éhes vagy. Akkor egyél, azt, ami az életmódodba passzol. Tényleg nem értem. Mit csinálnál 5000 kcal kalóriaigénnyel? :)

2016. márc. 29. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!