A csirkemellnek hogy számoljam a kalóriaértékét?
Használd a kaloribazis.hu-t!
Az adatok is pontosak, széleskörűek, a fórumban pedig érthető és pontos lírást olvashatsz a kalóriaszámlálás módjáról. ( Milyen értékeket, mennyiségeket kell alapul venni, mit és hogyan kell hozzászámolni különböző elkészítési módszereknél, stb.)
Nem tudom ott milyen értékek vannak, az általam ajánlott oldalon a nyers csirkemell értékei:
100 gramm tápértéke:
kcal: 112
fehérje: 24.7
szénhidrát: 0.5
zsír: 1
Ezen kívül a "csirkemell" szóra a nyers csirkemellen kívül még 3003 találat közül lehet választani csirkemellből készült termékek, kész ételek listájából.
#3: A kalóriabázison közel sem minden adat pontos (pl. amikor ugyanarra az alapanyagra több adat szerepel, igen változatos ch tartalommal vagy hibás csupa nulla makró, a rost hol benne van, hol nem), de általában jól használható. Csak nem árt az odafigyelés, ha pl. az embernek számít a szénhidráttartalom.
Kérdező, mindent nyersen mérünk, máshogyan hogyan is lehetne kicsit is pontos az érték? A kész csirkemell víztartalma bámulatosan szór.
# 5/5 Időpont ma 15:50
Igen, vannak hibás értékek, de ezeket tudod jelenteni, és törlik is.
Amelyik értékek pedig le vannak "okézva", azok ellenőrizve vannak, és azok 99%-ban pontosak.
Meg aztán, pár hetes használat után úgyis rájön az ember, hogy mit lehet komolyan venni, és ahhoz sem kell sok, hogy a legtöbb alapanyag visszatérő vendég legyen a listádon, és akkor már tudod, hogy melyik a jó.
Én 35 kg.-ot adtam le egy év alatt, nagyrészt annak az oldalnak ( illetve a kalóriaszámlálásnak) a segítségével.
ma 15:50!
Mondjuk a nyersé is, csak azt nem tudjuk kiküszöbölni.
#6: Igen, én is a kezdőkre és a nem odafigyelőkre gondolok inkább. Én már rutinos vagyok, saját makróm van egy csomó alapanyaghoz (olajos magvak, zöldségek, mert a nettó szénhidráttartalom érdekel), nem használom más ételeit, tudom, melyik adat helyesebb a sokból, így okés :) Bár fogyni sajna nem tudok, de azért jó tudni, hogy miből mennyit viszek be.
Andizsuzsi, ebben igazad van, nyilván a nyers értékek sem pontosak. De e téren a sütőtök viszi a prímet, úgy tudom. Az érettségi fok hétszeres szénhidráttartalom-növekedést is jelenthet, most veszel egy valamilyet, aminek van íze, de nem maximálisan édes, akkor mégis mi van? De a többi gyümölcs cukortartalma is szór. Nyilván nem egyformák az almák, s ugyanaz az alma is sokat változik, amikor összeaszik és a kezdeti víztartalmának jelentős része odalesz...
De az ember megteszi, amit tud. A sütés viszont túl durva változást okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!