Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A csirkemellnek hogy számoljam...

A csirkemellnek hogy számoljam a kalóriaértékét?

Figyelt kérdés
Kalóriagurut használok, ott csak egy adat van megadva, nincs odaírva, hogy nyers, vagy nem. Az olajat külön számolom mindig hozzá, és csak natúran fűszerekkel eszem, de fogalmam sincs, hogy most ez nyers, vagy nem. Ha a kész csirkét mérem le akkor hogy írjam be a számlálóba?

2016. márc. 7. 15:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A csirkehúst is - mint minden mást - nyers állapotban kell kell mérni, mert az igen nagy eltérések lehetnek a kész étel súlyában, az elkészítés módja és ideje alapján.
2016. márc. 7. 15:14
 2/9 anonim ***** válasza:

Használd a kaloribazis.hu-t!

Az adatok is pontosak, széleskörűek, a fórumban pedig érthető és pontos lírást olvashatsz a kalóriaszámlálás módjáról. ( Milyen értékeket, mennyiségeket kell alapul venni, mit és hogyan kell hozzászámolni különböző elkészítési módszereknél, stb.)

2016. márc. 7. 15:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom ott milyen értékek vannak, az általam ajánlott oldalon a nyers csirkemell értékei:

100 gramm tápértéke:

kcal: 112

fehérje: 24.7

szénhidrát: 0.5

zsír: 1

Ezen kívül a "csirkemell" szóra a nyers csirkemellen kívül még 3003 találat közül lehet választani csirkemellből készült termékek, kész ételek listájából.

2016. márc. 7. 15:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#3: A kalóriabázison közel sem minden adat pontos (pl. amikor ugyanarra az alapanyagra több adat szerepel, igen változatos ch tartalommal vagy hibás csupa nulla makró, a rost hol benne van, hol nem), de általában jól használható. Csak nem árt az odafigyelés, ha pl. az embernek számít a szénhidráttartalom.

Kérdező, mindent nyersen mérünk, máshogyan hogyan is lehetne kicsit is pontos az érték? A kész csirkemell víztartalma bámulatosan szór.

2016. márc. 7. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

# 5/5 Időpont ma 15:50

Igen, vannak hibás értékek, de ezeket tudod jelenteni, és törlik is.

Amelyik értékek pedig le vannak "okézva", azok ellenőrizve vannak, és azok 99%-ban pontosak.

Meg aztán, pár hetes használat után úgyis rájön az ember, hogy mit lehet komolyan venni, és ahhoz sem kell sok, hogy a legtöbb alapanyag visszatérő vendég legyen a listádon, és akkor már tudod, hogy melyik a jó.

Én 35 kg.-ot adtam le egy év alatt, nagyrészt annak az oldalnak ( illetve a kalóriaszámlálásnak) a segítségével.

2016. márc. 7. 15:58
 6/9 Andizsuzsi ***** válasza:

ma 15:50!

Mondjuk a nyersé is, csak azt nem tudjuk kiküszöbölni.

2016. márc. 7. 16:02
 7/9 anonim ***** válasza:

#6: Igen, én is a kezdőkre és a nem odafigyelőkre gondolok inkább. Én már rutinos vagyok, saját makróm van egy csomó alapanyaghoz (olajos magvak, zöldségek, mert a nettó szénhidráttartalom érdekel), nem használom más ételeit, tudom, melyik adat helyesebb a sokból, így okés :) Bár fogyni sajna nem tudok, de azért jó tudni, hogy miből mennyit viszek be.

Andizsuzsi, ebben igazad van, nyilván a nyers értékek sem pontosak. De e téren a sütőtök viszi a prímet, úgy tudom. Az érettségi fok hétszeres szénhidráttartalom-növekedést is jelenthet, most veszel egy valamilyet, aminek van íze, de nem maximálisan édes, akkor mégis mi van? De a többi gyümölcs cukortartalma is szór. Nyilván nem egyformák az almák, s ugyanaz az alma is sokat változik, amikor összeaszik és a kezdeti víztartalmának jelentős része odalesz...

De az ember megteszi, amit tud. A sütés viszont túl durva változást okoz.

2016. márc. 7. 16:48
 8/9 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem is kekeckedés miatt írtam. Csak hát laborja senkinek sincs otthon, csak átlagértékekkel számolhatunk. :)
2016. márc. 7. 22:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Mert van az hogy mindig az en kommentek torlik?
2016. márc. 8. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!