Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriaszámlálásba bele lehet...

Kalóriaszámlálásba bele lehet betegedni?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, nekem sikerült. Megrögzötten számoltam minden kis falatot a kaloriabazis.hu-n, amit úgy két hete abbahagytam. Azóta is ezen kattogok, hogy amit megeszek, vajon mennyi kalória lehet és mennyit hízok, ha megeszem. Bármit eszek, bűntudatom van. :( Kihez kéne fordulnom ilyen esetben?

2016. márc. 6. 20:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Èn is így vagyok pedig mègcsak 13 vagyok :(
2016. márc. 6. 20:15
 2/5 hell-ikon ***** válasza:

Pszichológust kellene felkeresni, szerintem. Pláne, ha az étkezés bűntudatot vált ki, a kalóriaszámolás hiányától függetlenül. A "megrögzött számolás" is erre utal a második mondatodban.

Egyébként nem hinném, hogy önmagában a kalóriaszámlálásba bele lehetne betegedni, legalábbis egy pszichológiailag egészséges ember esetében. Ahhoz, hogy ez megtörténjen szerintem alapból kell, hogy legyen valami lelki problémája az embernek a háttérben meghúzódva amit még esetleg önmagának sem vall be.

A pszichológiailag egészséges ember inkább vagy belefárad, vagy elunja, vagy egész egyszerűen nem tudja tartani az tempót, amit kitűzött maga elé ezért pedig inkább feladja.

2016. márc. 6. 20:38
 3/5 anonim válasza:
Hát én is így voltam vele, belebetegedtem már az egészbe. Mindig mondta anya, hogy jaj ezt még megeheted ettől nem lesz bajod, úgyhogy ettem délelőtt is délután is vacsiztam is, amikor este beírtam a kalóriaszámlálóba akkor meg majdnem rosszul lettem. Utána áttértem a teljes kiörlésű kenyérre, szendvicsbe csak csirkemell sonkát raktam, kevés vajjal, ebédre is csak könnyebb kajákat ettem és még mindig meghaladta a szintet. Rohadt ideges voltam már, úgyhogy elkezdtem csak gyümölcsöt enni, ami kb. egy napig tartott, mert már ott tartottam, hogy felzabálom az egész hűtőt az éhségtől. De most sikerült kiegyeznem magammal. Egész nap ameddig csak bírok gyümölcsöt eszek ami kevés kalória, majd amikor már nem bírom tovább iszok sok vizet, és eszek valami rendes kaját, pl. szendvics gabonapehely, joghurt és ez így eltelít annyira hogy már kibírjam a napot. Így a gyomrom is összeszűkült ezért hétvégén amikor családi ebéd van sokkal kevesebbet eszek, ami még így is több mint kéne, de úgy érzem ennyi a minimum amit megérdemlek azok után hogy egész héten diétáztam. Szerencsére már nem is kívánok olyan sokat. Mellette edzek is napi rendszerességgel. 2 hét alatt fogytam három kilót, sokkal jobban érzem magam és az állóképességem is jobb. Lehet hogy a szakértők szerint hülyeség, ez a gyümölcsel éheztetés aztán meg délután kajálás, de nekem beválik.
2016. márc. 6. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:

én sose fogyóztam, de én szerintem nagy marhaság már emiatt is.

Nem lehet kiszámolni, hogy ha elmész a barátodhoz, az mennyi kalória, a szellemi munkát, idegeskedést meg pláne nem.

Eleve nem tudhatod, mennyi fehérje kell neked. azt se az ételbe mennyi van. Ebből is tanultatok.

Ha ezt az időt az edzésről olvasra töltöttétek volna előbbre járnátok. Ez alatt azt értem, hogy minnél többféle gyakorlat. Már ha máshogy fogod a súlyzót is, más izom dolgozik. Minnél több izmod van annál jobban nézel ki, és fogyni is könnyebb.

2016. márc. 6. 20:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is számoltam sokáig, vissza is térek rá, de sose volt tőle ilyen bajom. Sokszor csaltam is egy kicsit, mikor nem tudtam megmérni, akkor szerintem alábecsültem mindent.
2016. márc. 7. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!