Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Sokat eszek szerintetek?

Sokat eszek szerintetek?

Figyelt kérdés

Reggelire ettem egy nagyobb szelet fehér kenyeret vékonyan megkenve natúr vajkrémmel, rajta 2 szelet zalaival és vagy 8 vékonyabb szelet kigyóuborkával meg hozzá 3 koktélparadicsomot. Aztán ittam egy bögre tejet.

Aztán ettem kb 8 kicsi kocka gluténmentes étcsokit.

Elvileg már nem ehetnék ma többet, de nagyon nagyon nagyon éhes vagyok, ittam egy csomó vizet, de az se segit..Tényleg ilyen sokat ettem ma? o.O Valahogy nehezen hiszem el, hogy amit ma megettem meg megittam, megvan legalább 1000 kcal...Szóval szerintetek is eleget vagy még sokat is ettem ma, vagy rosszul számoltam valamit? :"D

17l

2016. febr. 28. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Keveset ettél. 1000 kcal koplalás.

Nyilván éhes vagy és nyilván nem segít a víz, tápanyagokra van szükséged. Én bedobnék egy 5 tojásos rántottát zöldségekkel, az sokat javítana a napodon. Persze ehetsz húst vagy egyebet is. De szénhidrát már bőven volt a napodban, rossz forrásból, inkább fehérjét és zöldséget egyél.

2016. febr. 28. 17:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. febr. 28. 17:23
 3/6 anonim válasza:
De 17 éves vagy, tehát még fejlődik a szervezeted, főleg, hogy nő vagy. Még nagyon ráérsz arra, hogy számolgasd a kalóriákat. Ezzel nagyon vigyázz, ebbe a hibába nem egy-két kamasz beleesik, aztán meg később a földre, mert elájul.
2016. febr. 28. 17:56
 4/6 A kérdező kommentje:
De van rajtam vagy 5 kg súlyfelesleg és minél előbb le kéne adnom, sportolni meg utálok, ilyen hideg időben meg pláne nem megyek ki :/ Szóval ezért döntöttem a kalóriaszámolgatás mellett T_T
2016. febr. 28. 18:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Reméljük, hamarabb lefogysz, minthogy kicsit beleőrülj, megértem az előző hozzászólót, még belevaló, nehezen befolyásolható és elég laza emberek esetében sem előnyös a számolás, már azon túl, hogy így tudja az ember, kb. mennyit eszik s ez adott esetben fontos lehet.

Ráadásul lépes vagy 1000 kcalnál sok evésre gondolni, ami azért veszélyes. Én is számolok, de simán túlmegyek 2500 kcalon is, ha éhes vagyok, engem nem fenyeget az, hogy félek enni. Tinilányokkal megeshet, hogy a koplalásszintű kis semmijüket is soknak tartják, plusz nem tudnak nem számolni, nyaralás közben is paráznak (nem saját ételnél borul a számolás, amit én tudomásul veszek, de aki nem, annak nehéz lehet)... Ez nem egészséges.

A számolás hasznos egy ideig, hogy lásd, mi merre, de heteken, hónapokon át veszélyekkel is járhat. Sok esetben pedig nincs is rá szükség, jó étrend, visszafogott mennyiségek, mozgás és ennyi. Fogyás után sem mindegy, mennyit eszünk s azt elég betegnek tartom, hogy akkor is, egész életében számoljon az ember...

2016. febr. 28. 18:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazad van :)
2016. febr. 29. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!