Őszintén, ti mire esküsztök?
Én igyekszem lejönni az édességekről, de régi szokás, kísérletező kedv, a párom édességvágya (amit intéz rizzsel, de azért tuti jólesik neki más :)) s kókusztejkészítéskor a maradvány felhasználása miatt ez még nehezen megy.
Ma és tegnap kb. 420, illetve 620 kcal ment el édességre, van azért, amikor 1000 fölött, igazából ezzel olyan óriási baj nincs is, de szerintem azért ritkábban kellene :)
Az természetesen alap, hogy megfelelő legyen az ételeim összetétele és tápanyagtartalma. Ha egy édességben túl kevés a fehérje, akkor nem állhat csak abból az ebédem (ami nálam 1000-1400 kcal szokott lenni, néha kicsit kevesebb, néha jóval több, de olyankor nem fogyok), különben simán (amikor a párom szülinapja volt, vaníliakrémes, epres tortát ebédeltem s így is nagyon szénhidrátszegény lett a napom). Bár azért szeretek nem édes ételt is enni.
Nagyon sokat számít, hogy miből áll az édességünk s az bekavar-e valamilyen szinten. Van, aki kerüli az édesítőket s általában az édes ízeket. Én nem, nekem elég, ha az édességem durván szénhidrátszegény (a szénhidrátkeretem zöme zöldségekre kell) s az esetleges édesítőt és a kakaót kivéve csupa olyan anyagból áll, amit a sós ételeimben is használok. Csak a makróimmal ne legyen gond.
Kompenzálni direkt nem szoktam, de evős nap után tipikusan kevésbé vagyok éhes, ez így jó. A sorozatos túlevés az elég rossz és egészségtelen, olyat nem szoktam.
Én a 0-500kalóriára esküszöm és a sok kávéra.
22kgt fogytam. Gyors egyszerű. Már egy éve nem híztam vissza, tudom tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!