Hogy csinálják a koplalók?
Koplalás = sok izmot vesztesz és kevés zsírt = löttyedt test. Ez csúnya. Visszahízás esélye nagy.
Kiegyensúlyozott étkezés, koplalás nélkül + súlyzós edzés = kevés izmot vesztesz és sok zsírt = feszes test. Ez szép. Visszahízás esélye kicsi.
En olyan 10-15 kilot fogytam koplalassal. 50 kilora mentem le es nagyon jol neztem ki. Nem tagadom, biztos h sokkal csinosabb lettem volna ha tornazok es egeszsegesen fogyok le, de akkor oda meg vissza voltam magamtol. DE, ha ha vissza csinalhatnam akkor azonnal megtennem. Egyreszt visszahiztam, es azota folyamatosan ez megy hogy egyszer jol nezek ki aztan meghizok. Masreszt annyira beszippantott ez h vagy koplalok, vagy zabalok, hogy mar fogalmam sincs mi az a normalis etrend/eletmod.
Ne hogy elkezd, mert csak es kizarolag rosszra vezet.
Nagyon kevesekről hallottam, akik gyorsan lefogytak (ez elég fontos, mert ha nagyon sokáig koplalsz, az már tuti sokat árt, bármilyen szerencsés is vagy), csinosak lettek és úgy is maradtak (persze izomvesztés garantált koplaláskor, így aki a minimálisnál több izomra vágyik, az később jó, ha szed föl).
A legtöbbeknek nem jön be a koplalás.
De teljesen logikus, hogy egy kitartó koplalóról lemegy a zsír, mindenütt ezt hozta a tapasztalat, tudományos kísérletektől kényszerhelyzetekig. Eléggé evolúciós zsákutca lenne az ember, ha csak izmot vesztene ilyenkor, a direkt éhezésre tartalékolt zsír pedig megmaradna ;) De megy le izom is. Szerencséseknek bizonyára nem olyan sok (nem tudom, mitől függ, hogy extrém kalóriadeficitben, de megfelelő fehérjebevitel mellett mennyire bomlanak az izmok, illetve sejtésem az van: nyilván emberfüggő és minél kevésbé izmos az ember, annál kevesebbet veszt, hisz az extra, sok edzéssel elért izmok feleslegesebbek, mint a kicsi, normál élethez szükséges alap).
Amikor hiába a jó gén és szerencse és hogy már alig van izom, akkor is bomlik, az az, ha rossz a fehérjebevitel. Aminosavakat nem tudunk zsírból gyártani, izomból kell, ha nincs megfelelő bevitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!