Mennyi az én napi kalóriaszükségletem?
Hízni szeretnèk, csak nem találtam hízókúra opciót, ezèrt írom idő:)
18 èves, 49 kg, 165 cm magas, lány vagyok.

Szerencsère nem vagyok semelyikre!:) Szerinted akkor, ha ennyit igyekszem bevinni akkor sikerül nèhány kilót felszednem?:)
Nagyon szèpen köszi a választ!^^

Attól függ, hogy miként szeretnél hízni. Sokkal egészségesebb lenne, ha szépen fokozatosan növelnéd a kalóriákat, nem egyszerre bumm, megemelnéd a szükséges fölé. Ha pl. 20% a testzsírod, akkor már 1700 kalóriával is ~15% pluszban lennél. Ezzel nem le akartam hordani az első válaszolót, csak mondom, hogy nem kell annyira drámaian megemelni.
És persze nem két liter mézből kellene fedezni ezt. Amúgy nem gondolkodtál még a testkompozíciód javításán? Gondolok arra, hogy nem csak egyszerűen híznál, hanem szépen lassan tennéd, de mellette edzenél is. Vagy te kifejezetten csak "nőiesebb" szeretnél lenni?

Pedig az első nem írt rosszat, már ami a kalóriát illeti, annyival már lehet, hogy menne a hízás. Persze nem biztos. Az igaz, hogy ha alig evett eddig a kérdező, akkor ne egyen hirtelen duplaannyit, de ez speciális eset s nincs rá utalás.
Az izomnövelést nagyobb eséllyel lehet meglépni s szebb is, persze van, akinek az is nehezen megy, olyan típus.
Kérdező, nem tudod, mennyit szoktál enni kb. egy nap?
A kalóriaszükségletedet nem tudhatjuk, a kósza becsléshez is minimum izomtömeg és aktivitás infó kellene.
Először is köszönöm a sok segítőkèsz kommentet:)
Szimplán szeretnèk kicsit nőiesedni. Egy picit csípősödni meg combra fenèkre mellre...igazából akárhova menne èn örülnèk neki:) Mert világ èletembe kis törèkeny vèkony lány voltam. Heti 5 kemèny tesim van a suliban. Emellett járok hetente egyszer úszni ès gyógytornázni. Minden este nyújtok ès aktív verseny sportoló vagyok futás tekintetèben. Hosszú távba vagyok jó ezèrt vagy 3000m-ket vagy 5-10km -eket szoktam futni. Nyáron heti 1-2x kijártam 5km-t futni ami miatt rengeteg kaloriat egettem es fogytam. Valószínüleg ezèrt fogyhattam ennyit,hiszen voltam èn már majdnem 55 kiló is mèg 2 èvvel ezelőtt. Szerintem egy nyár alatt az ember alakja nagyon megtud változni. Ès sajnálom hogy a futás ennyire lefogyasztott. Most hideg is van ugyh azzal teljesen le is alltam:)

Nem biztos, hogy érdemes, mert ahogy idősödsz, gyerekeid lesznek, úgyis fölszedsz valamennyit.
Nem vagy túl sovány. Egyél, amennyi jólesik, amit szeretsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!