Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hány kalóriát kellene ennem?

Hány kalóriát kellene ennem?

Figyelt kérdés

Az alapanyagcserém 1950 az orvoslexikon szerint, 2600 pedig a súlymegőrzéshez kellene.

Sok a túlsúlyom, de normálisan szeretnék fogyni. Az, hogy miből álljon össze a kalóriamennyiség, megy, de nem tudom, mennyi legyen a körülbelüli limit. Szerintetek?

2015. nov. 17. 21:21
 1/10 A kérdező kommentje:
1500-at írt az orvoslexikon, az jó?
2015. nov. 17. 21:22
 2/10 anonim ***** válasza:

Soha ne menj az alapanyagcseréd alá! De érdekelne, milyen magas vagy, és hány kg, hogy ilyen magas érték jött ki...

Ha ezek a számok valósak, akkor 2000-2100-ra lőném be a napi keretet.

2015. nov. 17. 21:52
 3/10 A kérdező kommentje:

Az nem sok?

Nem vagyok magas, viszont sajnos 100 kg felett. Tavaly elvesztettem az egyik lábam egy balesetben és utána meghíztam.2000 kalóriával fogynék?

2015. nov. 17. 22:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha annyit eszel mint az alapanyag csere és sportolsz akkor fogyni fogsz már ha nem szemetet eszel
2015. nov. 17. 22:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Van egy fél lábú testépítő versenyen is indult úgy h nem lehetetlen de sokkal több kitartás kell hozzá meg így sajnos alap h kell egy edzőtárs vagy személyi edző
2015. nov. 17. 22:23
 6/10 anonim ***** válasza:
A 2000 kcal kezdetnek szerintem nem rossz, aztán meglátod, mekkora a fogyási tempó. Én 70 kiló alá fogytam ennyivel, szinte semmi mozgással, sokkal nagyobb feleslegnél nekem igazán nem tűnik soknak. 1500 kcal igen kevés, nagy túlsúllyal ez valószínűleg túl nagy deficit.
2015. nov. 17. 22:43
 7/10 A kérdező kommentje:

Hmm. Jó, hogy megkérdeztem, nem tudtam, hogy ennyivel lehet fogyni.

Mozogni is szeretnék mindenképpen.

A válaszokat pedig köszönöm!

2015. nov. 17. 22:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Mozgással a határ a csillagos ég :) 3-4000 kcal-lal vagy akár többel is lehet fogyni, ha sokat és keményen edz az ember :D No meg testméret, izomtömeg... Illogikus, hogy 1500 kcal kelljen a kicsit tornázó és kocogó 60 kilós 150 centis izomtalan lánykának és egy nagy termetű, izmos, túlsúlyos kemény fizikai munkásnak is ;) Egy nagyobb felesleggel rendelkező normál aktivitású ember kalóriaigénye pedig közöttük van valahol.

Ismerek olyat, aki kb. 2500 kcal-lal fogy le, ha felmegy 66 kilóra, pedig sem igazán nagy fizikai aktivitás, sem jelentősebb izomzat nincs a képben. Lehet, hogy ez gyors anyagcserét jelent, de egy nagy súlyfelesleg ennyit ellensúlyoz.

2015. nov. 17. 23:06
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi.:)
2015. nov. 18. 06:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Általános testösszetételre számolnak a kalkulátorok, így ha szinte csak zsír van rajtad, akkor jócskán fölé lőhetnek, mivel annak alacsonyabb a fenntartási "költsége".
2015. nov. 18. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!