Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nagyon keveset eszek? Mi...

Nagyon keveset eszek? Mi csináljak?

Figyelt kérdés

Tegnapi napom: [link]

Szóval, 1 hete kezdtem bele az életmódváltásba. 3 gyerekem van, sajnos szülések után feljött rám némi felesleg. 155 cm vagyok és 78,9 kiló (82-vel kezdtem 1 hete) A napi keretem 1500 kcal, de nem érem el. Max 900 szokott lenni. Mellette kocogok. Egész nap jóllakott vagyok, a vacsorát rendszerint úgy erőszakolom magamba, tehát nem érzem hogy éheznék. De tudom hogy ez nagyon kevés és nem lesz így jó. Tehát a kérdésem az volna, hogy a feltöltött kép alapján mit kellene változtatnom? Mit nem csinálok jól? Minden tanács jól jönne... Úgy érzem nem tudnék többet enni. De akkor mit lehet csinálni?

2015. nov. 5. 09:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Első körben azt írd le, eddig miket ettél, Hányszor, emellett miből állt a napirended. Akkor lehet csak látni, hogy mitől híztál meg ( igen, tudom, terhesség... de az önmagában nem hízlal), akkor lehet látni, mitől híztál meg, és mi lehet a megoldás.

Ez, amit most csinálsz, koplalás, ettől csak az anyagcseréd fog belassulni, ami később további hízáshoz vezethet.

2015. nov. 5. 10:50
 12/19 A kérdező kommentje:
Igazából zöldségeket akkor is sokat ettem, viszont rendes étolajat használtam illetve alig ettem csirkét, inkább disznót ettem, és persze kenyeret stb. Terhességek előtt47 kg voltam, pedig ettem mindent ugyanúgy mindent, mint terhesség után.
2015. nov. 5. 11:39
 13/19 anonim válasza:
Nézz meg több mintaétrendet is, és azokból állíts össze magadnak egy étrendet úgy, hogy az adott napszakra előírt kalória megmaradjon. Valószínűleg összeszűkült a gyonrod mert keveset ettél, de ez hamar orvosolható ha egy kicsit mindig többet eszel.
2015. nov. 5. 11:58
 14/19 anonim ***** válasza:
Kicsit részletesebben, konkrétabban gondoltam, ez így elég kevés info. Mennyiségek, napirend... Akár még az is, hogy ezekben mi változott a terhesség alatt/után.
2015. nov. 5. 12:16
 15/19 anonim ***** válasza:
Orvos nem mondott semmit? Ez nagyon durva elhízás a kezdősúlyhoz képest még 3 terhességre elosztva is...
2015. nov. 5. 12:42
 16/19 anonim ***** válasza:

Nagyon keveset eszel, az ebédedből hiányolom a köretet, párolt zöldség, rizs...

Ha nagyon nem megy, akkor sem kell erőltetni, de vannak "trükkök", amikkel növelheted a kalóriabevitelt. Például félzsíros túró helyett nyugodtan vegyél zsírosat, hisz belefér a keretbe. Napközben ha elrágcsálsz egy maréknyi mogyorót, pisztáciát, vagy bármilyen magot, máris 1000 kalória fölött vagy.

2015. nov. 5. 13:17
 17/19 anonim ***** válasza:

Érdekes probléma, nálam mindig a fordítottja van :)

Nos, ha kalóriát akarsz, akkor ne a kalóriában legszegényebb dolgokból egyél madáradagokat... Süss meg 5 tojást 2 dkg zsírban, abban lesz kalória, de felőlem húsos szalonnát is ehetsz. Vagy lazacot. Pár marék diót...

Bocs, nem erősségem a szénhidrátbombák ajánlása, főleg, hogy fogyáshoz az nem annyira előnyös (az inzulin és a laktató képesség miatt is a zsír a nyerő), de olyat is mondhatok, ha kell: kókusztejjel készült tejberizs vagy zabkása gyümölccsel s némi kókusszal, dióval, ha kedved van hozzá. Sütőtök. A párom 1200 kcal-t eszik reggelire, ez nagyon sokszor zabkása. Úgyhogy még ilyen lightos ételekkel is megoldható a dolog.

Céklalevesből is be tudnék vinni annyi kalóriát, mint te 3 étkezésre, egyszerűen enni kell belőle sokat :) Keveset szerintem nehezebb, de nem vagyunk egyformák.

Kicsit elmentem a másik véglet irányába, de hát amikor valaki előadja, hogy nem tud enni eleget, pedig ő akar, s közben szinte kalóriátlan semmikkel tölti meg a hasát, az azért kivált belőlem ezt-azt.

Nem tudom, mi fér bele az étrendedbe, több infó segítene a valódi tanács adásában.

Fehérje, zöldség, ez sokaknál alap, ez rendben van. De mi a választott energiaforrásod? Mert a fehérje és kevés zöldség vajmi keveset ad, több kell.

Tényleg, eszel elég zsírt? A listát elnézve nem, de csak 1-2 zsírosabb elemet tudtam megnézni. 30-40g alá semmiképp ne menj, szükség van rá.

Igazából neked kell eldöntened és kitapasztalnod, mivel tudsz normálisan enni. Ami nekem túl jó kalóriabevitel és kerülnöm kell fogyáskor, az lehet, hogy téged annyira jól laktat, hogy nem segít... S nem tudom, mit bírsz, mit vagy hajlandó megtenni, mit szeretsz.

2015. nov. 5. 14:26
 18/19 anonim ***** válasza:
Az pedig nem biztos, hogy 1500 kcal sok. Én ugyan magasabb vagyok 8 centivel, de kb. 84-ről 69 kilóra fogytam 2000 kcal mellett (nem heti egy kilót, de nekem elég gyors volt :)), különösebb mozgás s izomzat nélkül. Állítólag ez nem tipikus az ekkora embereknél, de azért ilyen is van, szerintem nem is nagyon szokatlan dolog, egy alacsony, de aktív ember pedig simán fogyhat még sokkal többel is, az enyémnél lassabb anyagcserével. A mozgás sokat tud jelenteni, természetesen.
2015. nov. 5. 18:19
 19/19 Krisz85 ***** válasza:
szia, lefogynideokosan.hu és kersd Héder Évit, ő segít, sajnos az egész táplálkozásod és kalóriabeviteled rossz úgy ahogy van, ez lejön abból amit leírtál, sok siker!
2015. nov. 8. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!