Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ettől hízhatok? Mennyit?

Ettől hízhatok? Mennyit?

Figyelt kérdés

Kétségbe vagyok esve mert ma kb 400-zal több kcal-t vittem be

Egy nap 1000 kcal-t eszek de ma 1400 és 1500-at (nem tudom pontosan mennyi)

Ettől hízhatok? Vagy le fog menni? Nagyon elrontottam ezt a napot?

160 cm 50 kg vagyok

Légy szíves csak normális válaszokat

2015. nov. 3. 15:48
 1/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
Röveden: Nem
2015. nov. 3. 16:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Egy kiló zsír 9000kcal, még ha hasznosulást, elhasználást számoljuk, akkor is ~7200. Azt már rád bízom, hogy kiszámold, ennek hányada a 400kcal.
2015. nov. 3. 16:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Ettöl kevésbé hizol mint 1000kcal tol
2015. nov. 3. 17:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem, ennyi lenne a normális.
2015. nov. 3. 18:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem a normális, inkább a fogyókúrás, ha az ember nem mozog valami sokat... Oké, ez változó, de akinek 160 centisen 1500 kcal a napi energiaigénye, az általában rosszul csinál valamit. Nem elég aktív vagy túl lassú az anyagcseréje.
2015. nov. 3. 18:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Naponta kb fél órát mozgok itthon plusz még kézilabda és a napi tesi

1000 kcal nekem bőven elég de ma sajnos sokkal többre sikeredett :(

Köszi a válaszokat

2015. nov. 3. 18:43
 7/8 anonim ***** válasza:
azért egyél többet mert belassul az anyagcseréd
2015. nov. 3. 18:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem sikerült sokkal többre. Egy alkalmi 400 kcal nem valami sok... Lehet, hogy az anyagcserédnek jót is tesz, ha nem koplalásszinten eszel folyton. De ha valamiért felment volna 5 deka zsír, az miért lenne akkora baj? Ha majd látod, hogy híztál 3 kilót, akkor tudhatod, hogy az utóbbi időben túl sokat ettél (1-2 kiló hízást nem igazán lehet észrevenni, a testsúly eleve ingadozik). Nem tuti, hogy 1500-zal sikerül híznod, ezt a tapasztalat tudja megmondani (az, hogy 1000 kcal-lal súlyt tartasz, még nem jelenti azt, hogy többel hízni fogsz, a test ennél nagyobb trükkökre is képes).

Nem tartom lelkileg egészségesnek, ha ilyen pöttöm kalóriabevitelnél parázik az ember (azt sem teljesen, ha számol, de erre még lehet ilyen-olyan oka, még én is számolok olykor). Így nem lehet élni. Bár extrémebb fogyókúrázás után nem árt figyelni egy ideig, ezt megértem. De ha egyik nap evősebb vagy, az normális... S 4-500 kcal... Nagyobbat sétálsz egyik nap s annyi. Nem is tuti, hogy az mind fölösleg...

Én ugyan más típus vagyok, de nem szoktam kiakadni, ha 2000 kcal plusz jelenik meg. Hízni sem szoktam tőle, az átlagot sem billenti meg jelentősen (mivel ilyenkor másnap kevesebbet kívánok és nagyon, nagyon ritkán van ekkora plusz, mondjuk évi kétszer)...

Nyugi, komolyan. Ha ennyire fontos neked a kalóriabevitel, nyilván okod volt rá, hogy kicsit többet ettél. Ez oké, ilyen van.

2015. nov. 3. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!