Jó az étrend fogyáshoz/életmód váltáshoz? Saját tapasztalata valakinek ilyesmivel?
A napi menüm hétköznap ez lenne:
-1 tejes kávé (kell a koffein)
-suli: 1 adag rizs zöldségekkel és hallal/csirke mellel
-itthon olyan 2-4 körül egy kis adag kaja amit anya főz (nem főz zsírosan s viszonylag egészséges kajákat csinál)
-vacsira: főtt tojás zöldségekkel vagy felvágottal/virslivel
E mellé még 30-40 perc aerobikot csinálnák, szombaton pedig 1 óra kardiót. Elég gyenge formában vagyok, úgyhogy muszáj az alap tornáktól kezdjem. 154cm és 61kg vagyok, de elég izmos testalkattal és ha tornázom viszonylag gyorsan fejlődök, csak épp betett egy szakítás és meghülyültem.. úgy hogy most 8kg-t kell leadjak. Nyáron éretségizem, úgyhogy maximálisan a tanulásé a szerep, ha csak ennyitt csinálok jó lesz?
Kell egy kis megerősítés, hogy nem bénázom csak.
2.-3. válaszoló, most már értem, hogyan jött rád az a 15 kg plusz!
Kávét nyugodtan lehet inni, inkább azt, mint kakaót. A rizs/zöldség köret nagyon jó, és ha egy ideig meg tudod állni, hogy nem egyél fagyikát, csokikát, akkor sokkal hamarabb célt érsz.
A kaja amúgy jó, viszont az edzést én még kiegészíteném gyaloglással.
Ha tanulsz, akkor az is jó lehet, hogy pl. angol hanganyagot hallgatsz közben fülessel, gyalogolsz mondjuk gyors tempóban heti 3x 1-1,5 órát. Így tanulsz is közben, meg mozogsz is. Vagy más hanganyagot, én az egyetemi előadások felvételeit szoktam visszahallgatni közben.
A lényeg, hogy igyekezz kerülni minden pékárut, édességet, cukros dolgokat, meg nagyon zsíros ( pl bő olajban rántott ) ételeket.
Később, ha majd lement a felesleg, fokozatosan visszaépíthetsz ételeket, pl egy-egy kisebb csoki már bele fog férni, addig viszont csak hátráltatod a fogyást. Majd nézd meg mennyi kalória van az édességben, és mennyit égetsz el egy óra aerobic-kal. Meg fogsz lepődni.
nézd ez nem gond ha tőled ennyi telik, az eredmény is csak annyira fog telni, amennyi tőled telik, de majd rá fogsz jönni úgyis, kérdést tettél fel, hogy jó-e az étrend?! nem
és hogy életmódváltáshoz jó-e? nem, mert ez nem életmódváltás,
később majd alakul, kitapasztalod hogy mit kéne, vagy nem, eldől majd úgyis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!