Igaz az hogy a BMR szintünknél 100 kalóriával többet kell enni?
Én úgy tudom, nem ajánlatos alámenni. Viszont ha valaki alig mozog, akkor BMR-rel is picike a kalóriadeficite (oké, mozogni kell :) de akkor se mindenki csinálja sokat), úgyhogy nem csodálom, hogy egyesek alámennek, hogy ez mennyire rossz, azt nem tudom, kockázatai vannak, de van, aki jól bírja.
Viszont pl. nekem halvány fogalmam sincs a BMR-emről. A kalkulátorok becslésétől mindig nagyon eltértem, nem vagyok statisztikai átlag, kicsit sem.
Én úgy eszem, hogy jóllakjak és működjek. Ha ezzel nem fogyok, akkor étrendet változtatok (csökkentem a szénhidrátot), amitől jó esetben csökken a kalóriabevitel, ezzel párhuzamosan pedig igyekszem többet mozogni.
Becsült számokhoz nem ragaszkodom.
Köszönöm:). Igazábol èn joval a BMR szintem alatt eszek, de jol birom. Remèlem nem is lesz semmi baj:D. De napi 1 órát sportolok is hozzá.
Amugy a kaloriabazis.hu oldalon meg tudod nèzni a saját BMR szintedet.
a bmr mint alapanyagcsere tényleg arra van, hogy a szervezeted alapvető létfenntartási energiaszükségletét fedezze, ezzel az a gond, ha nem viszed be legalább ezt, és még rá is sportolsz akkor nagy eséllyel:
- lesérülsz,
- izomból fogysz, csökken az alapanyagcseréd, egy idő után nem fogysz tovább / zsírból, nem = a testsúlycsökkenéssel/,
- könnyebben elkapsz betegségeket
- az edzés minősége is olyan lesz,
bár a BMR-t mérni rohadt nehéz, de alapvetően nőknek 1400-1600, férfiaknak 1600-1800 kcal / nap, de aki rendzeresen és sokat sportol annak nő, aki nem, annak alacsonyabb is lehet,
namármost ha a sportot szeretnéd megspórolni akkor rossz hírem van, nem fog menni,
ha pedig nem és sportolsz, akkor legalább a BMR-t vidd be a megfelelő arányban, szénhidrát, - fehérje - zsír
a fogyás testzsírból bár sokan azt hiszik hogy edzés közben "ég el", ami részben igaz, de azt már kevesen, hogy edzés utáni kompenzációs hatás közben még aktívabban fogyunk zsírból, de ehhez megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagra van szükség,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!