Hús helyettesítésére mit? És a főzés minimalizásárása?
1. Utálok főzni, mert időpocsékolásnak tartom, Az a kérdés, hogyan porciózzak és mit, hogy elő kelljen csak vennem? A legjobb lenne előre mindent megfőzni, aztán fagyasztani, de ez főtt zöldségekkel és hússal is működik? Hallal?
2. A húsnak magas a kalóriatartalma, zöldséget ennék helyette néha. Mi az, ami olyan ízérzetet kelt, vagy tudja utánozni az állagát, kinézetét, hogy ne hiányozzon a hús.
Hússal, hallal és zöldséggel is működik a fagyasztás.
Tapasztalatom szerint egyedül a főtt burgonya lesz rossz fagyasztás után, de azt eleve nem egy nagy dolog frissen elkészíteni.
Teljesen felesleges a hús kalóriatartalmától félned.
Amit én néha szoktam, szóját venni. A pehelyből lehet fasírtot, "bolognait", a kockából pörköltet, a szeletet pedig lehet rántani. Ha jól fűszerezed be, akkor finom.
Szóval bármit elkészíthetek, lefagyasztom…és aztán? Mikróban melegítsem, vagy várjam meg, mig felelnged?
Szójaszószt szeretem, de magát a szóját nem, mert engem a szivacsra emlékeztet. Ettem egyszer, de soha többet!
1. Fözz egyszerre nagyobb mennyiségeket és adagokban fagyaszd le. Kiolvasztáskor nem lesz különbség ha fogyasztás elött újra felforrósítod. (lehet mikróban is, ahogy neked jobban megfelel.
2. Fagyasztani gyakorlatilag mindent lehet - lásd bolti készételek -, de van, amire jobban figyelni kell. Pl a krumplit nyersen nem jó fagyasztani, mert édes íze lesz, viszont teljesen készre sem jó fözni, mert akkor érzödik, hogy fagyasztott volt. Kiolvasztás után fel kell forralni vagy átsütni, akkor normális lesz.
3. A hús pótlására igen jó, ha a zöldségeket nem fözöd vagy párolod (legalább is részben), hanem forró serpenyöven, nagyon kevés zsiradékon (olaj, vaj, zsír) átpirítod. Így sem marad nyers, de a pirított íz meg a kicsit stabilabb állaga miatt jobban "hús-jellegü" íze lesz. (Nekem egy ideig betegség miatt kellett a húst pótolni és ezzel a módszerrel ment.
Zöldségek és megbízható forrásból származó hús is ehetők igazából nyersen, ha valaki nem szeret főzni.
Húsnak magas a kalóriaértéke? Ehhez képest aki edz, erősíteni akarja a testét, elég sokat meg tud enni belőle, hogy ellássa magát, annyira azért nem magas. De pont azért eszi az ember a zsírosabb húsokat, belsőségeket, mert tápláló. Minél táplálóbb, annál kevesebbet elég enni belőle, és ez jó mert nem kell egész nap enni enni, hanem 2-3 étkezés elég (ez biztosítja a viszonylag stabil vércukorszintet is, a sok étkezéssel ez állandóan ingadozik, de minek jó ez?)
1200, de még 1800 kcal is mehet sport mellett, ha gluténmentesen, ch szegényen étkezel. Persze van akinek tényleg elég 1200 kcal.
Húsevéssel, hús szeretésével nem biztos hogy gond van. Az aki meg tudna ölni egy állatot, tudja mit jelent a húsevés, alapvetően tiszteli az életet.. az szerintem ehet is húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!