Hogy lehet egy cukormentes háztartási kekszben több kalória, mint a rendes cukrosban?
A háztartási keksz alapesetben lisztböl (100 g 340 kcal), vajból (100 g 740 kcal), meg cukorból (100 g 400 kcal) áll.
Ha nem tesznek bele cukrot, akkor azt valamivel helyettesíteni kell, és a mézet ( vagy egyéb édesítöszert tesznek bele, emellett általában a vaj arányát megmelik, mert akkor az íz internzívebb lesz.
Ha pl 50 g-mal kevesebb benne a cukor, de 30 g-mal több a vaj, akkor számold ki, mennyivel több kalória lesz benne.
#2, 4!
Mit agyaltok? #1 már megadta a választ.
5: Jahm baromira megadta, méz mint édesítőszer. A méz NEM édesítőszer.
És mégis min agyalunk? Talán nem lehet válaszolni?
Édesítöszer minden, amitöl édes íze lesz az élelmiszereknek. Amire te gondolsz, az a MESTERSÉGES édesítöszer és az egész más témy.
Egyébként a kérdésre válaszolva: meg kell ézni a csomagoláson az összetétetelt (fehérje-szénhidrát-zsír) és akkor kiderül, hogy miben van különbség
Nem tudom, hol találtál olyat, hogy a cukormentesben több a kalória.
A normál háztartási keksznél 100 g 430 kcal, 8,9 g zsír, 79,5 g szénhidrát és 7 g fehérje van.
Az édesítösszeresben 100 g 413 kcal, 11,4 g zsír, 71,6 g szénhidrát és 9,4 fehérje,
a diabetikusban meg 100 g-ban van 424 kcal, 10,9 g zsír, 66,8 g szénhidrát és 11,5 fehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!