Ha valaki hájas és edz tornázik a zsír átalakulhat izommá idővel?
Vékonyabb lehet csupán azzal hogy mozog ha eddig nem tette?
Súlyt tartottam , mozgás nélkül.

Zsírból soha nem lesz izom.
Ha eddig nem mozogtál és elkezdesz mozogni, igen, beindul(hat) a fogyás.
Azért kérdezem mert amikor terhes lettem 2 hónap alatt ugyanúgy étkeztem mint előtte de kemény fizika munkát kellett végeznem és kilóban nem tudom fogytam e de látványosan csak a hasam nőtt a vállam a karjaim a combom látványosan vékonyabb lett.
Ráadásul nyáron a tikkasztó hőségben.
Kb napi másfél órát cipekedtem 25- 30 kilót a két kezemben összesen, + egész napi járkálás, mozgás.

Lehetetlen. Zsírból nem lesz izom, két különböző szövet. A mozgás alap, de az étrendtől függ.
Az, hogy vállból, combból fogyj, de közben hasra hízz szintén esélytelen. Ha fogysz, mindenhonnan fogysz (a genetikádtól függ mikor honnan), ha hízol mindenhova fogsz hízni (szintén a genetikádtól függ, hova először).

hűha....na, akkor sorjában
általános iskola, biológia: a zsírsejt, az zsírsejt, mert úgy fejlődött ki. nem kel fel egyik nap, és mondja: "na, én mától izomsejt leszek, mert fu*k police". a zsírsejtben sok energia raktározódik, triglicerid formájában, amit az izom képes eloxidálni. ehhez az kell, hogy az össz energiafelhasználásod több legyen, mint amennyi a beviteled. ehhez segítség lehet a sport, mert ha ugyanannyit eszel, de mellette edzel, nyilván több lesz a felhasználás, mint a bevitel.
de ajánlom, hogy ne "tornázz", (nekem erről mindig az iylen dvd-k ugranak be...), hanem eddzél rendesen, keményen, intenzíven egész testre.
ezen kívül kellene egy normális étrend, ami ki van számolva, ha fogyni szeretnél. keress rá a googel-ban, hogy szálkásító diéta és találni fogsz egy csomó okosságot.
a terhesség alatt azért fogytál mindenhonnan, mert ahogy fentebb írtam, több energiát használtál, mint amennyit bevittél. nyilván a hasad nőtt, mivel egy baba növekedett benne, ezért mindenhonnan máshonnan ment le izom és gondolom zsír is. plusz még a baba is energiát vont el tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!