Napi hány kalóriát egyek ahhoz hogy fogyjak de amikor leadtam a felesleges kilókat ne hízzak vissza?
64 kiló vagyok és 158 cm.
Eddig 1200-1300 kalóriákat ettem jól ment lefele a mérleg aztán jött egy születésnap aztán még 3 nap zabálás azért mert nem fogyott el a szülinapi menü.
62 kilóra lefogytam 1 hónap alatt 65 és fél kilóról indítottam, és visszahíztam kb 1 hét alatt 2 kilót.
Mindig ez van el sem érem a kívánt célt és jön a zaba.
55 kilóra szeretnék lefogyni.
Akkor tehát túl kevés nekem az 1200-1300 kalória hogy falási rohamok törnek rám?
Nem mindig van itthon savanyúság, paprika, sárgarépa köretként , és olyankor valami tésztás pörköltes lisztes cuccot eszek és abból nem bírom megállni hogy kalória kereten belül maradjak, nem érem be pár falattal.
Mai reggelim 5 dkg császárszalonna, 7 dkg füstölt párizsi, és 177 gramm paprika volt és 22 gramm majonéz.
Aránylag most jól is laktam.
De akkor mostmár minden étkezéshez ennem kell vagy zöldséget vagy savanyúságot vagy valamit hogy eltelítsen?
Miért?
Én úgy szeretnék fogyni hogy nem vonok meg magamtól semmit, különben ha megvonnám max 2 hétig tudnám végig csinálni és aztán két pofára enném és híznék vissza 3 nap alatt.
Így meg nem fogsz lefogyni.
Írd le még pár tipikus étkezésed, csak elrettentésül a többieknek.
Pont azért nem kellene enned a 1. válaszban felsoroltakat, mert azok kis méretben tartalmaznak sok kalóriát, ezért hajlamos az ember többlet kalóriát bevinni velük, mert úgy érzi (látszatra) kevés, amit eszik.
Ha "rendes" kajákat eszel, azokból többet tudsz enni (mennyiségben), ugyanannyi kalóriamennyiségen belül. Ezért kell egy "rendes" "diéta", "fogyókúra" esetén az étrendet is tudatosan, és okosan összeállítani.
És a legfontosabb! Ha elérted a célodat, akkor nem szabad visszatérni a régi, "helytelen" táplálkozási formára, mert a kilók ugyanúgy vissza fognak jönni, ha "szar" ételeket eszel.
Ezért van az, hogy aki egészségesen étkezni, fogyni, diétázni akar, és komolyan is gondolja, az életmódot vált, és "90 napos diétákat" csinál.
...és nem "90 napos diétákat" csinál.
A "nem" kimaradt!
Mi az amit fogyaszthatok?
Van itthon tojás, túró,vaj, szalonna,majonéz, tejföl,fehér kenyér,töltött káposzta, húsleves, nyers sárgarépa, petrezselyem gyökér, krumpli,hajdina,tészta, savanyú paradicsom üvegben, savanyú uborka, vegyes savanyúság, lecsó üveges, sós paradicsomlé,fehér liszt, vöröshagyma, lila hagyma, olajos paprika üvegben,savanyú káposzta,megy befőtt, alma, napraforgó étolaj, fehér rizs,
:)
Ez elég alapos felsorolás.
Véleményem szerint a felsoroltakból (ezzel nem biztos, hogy mindenki egyetért):
Tojás, túró, vaj (zsiradékként), tejföl (max. 12%, és erről is leszoktam, inkább már natúr joghurt), húsleves, nyers sárgarépa, petrezselyem gyökér, krumpli, hajdina, tészta (durum, vagy teljes kiőrlésű), savanyú paradicsom üvegben, savanyú uborka, vegyes savanyúság, lecsó üveges, sós paradicsomlé, vöröshagyma, lila hagyma, savanyú káposzta, fehér rizs.
Ami még javasolt, sok (nyers, vagy párolt) zöldség (én pl legalább fél kilót megeszek egy nap), natúr zabpehely, ebből zabkása, fehér húsok minden mennyiségben, halak, zsiradéknak kókuszzsír, ha kell zsír a vaj mellé (ezek sütésre, főzésre), nyers olajként olíva (ezt ne hőkezeld). Szénhidrátok közül az alacsony, vagy közepes glikémiás indexesek, teljes kiőrlésű (nem a barna ( ez többnyire színezett fehér)!, hanem az amelyiknek "qrva sz@r" íze van, mint a fűrészpor :) Szóval, ha nem szoktad meg, akkor a fehér pékárú után furcsa lehet. Én már megszoktam.) pékáruk.
Hirtelen ezek, de Google a barátod, tele a net ötletekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!