Zsír nélküli ételek?
rántotta, lecsó, zöldséges leves, sertésragu leves, párolt rizs párolt hússal, párolt citromos hal salátával, tükör tojás, hentes tokány/pörkölt, lecsós máj, májas rizottó, főzelék párolt hússal
igazából rengetek étel
#1: Ezek közül sok tipikusan zsíros... Szerintem kevés ember csinálja zsír nélkül a lecsót vagy a pörköltet, a rántottából pedig élből kihagyhatatlan, hisz a tojásban viszonylag sok a zsír. A párolt példákra ez persze nem vonatkozik.
Nos, én nem vagyok jó az ilyenekben, mert én zsírt eszem zsírral (különben esélyem sincs fogyni, amúgyis jólesik), de pl. egyes főtt zöldségek leve annyira finom, hogy akár zsír nélkül finom zöldséglevest lehet készíteni belőlük :) Borsó, karfiol, répa s egyéb zöldség összefőzve egész jó :) De ugyanezt nyersen is meg lehet csinálni, én szójaszósszal ízesítem (rendessel, amibe nem raknak cukrot s mindenféle egyéb olyat, ami nem kell bele). Rengeteg zöldséges és gyümölcsös turmix is jó lehet, amennyiben csak zöldséget, gyümölcsöt, vizet s esetleg némi fűszert tartalmaz.
A gabonákban is kevés a zsír, azok is jók zöldségekkel, sovány húsokkal, bár a párom speciel a gyümölcsrizsért és a kakaós rizsért van oda.
1. vagyok.
Hát nem tudok ki, hogy főz, én olajsprayel főzök, egy-két fújás elég a rántotta alá-tök magolajat használok, pörkölt, lecsó alá egy kis húsos szalonna és nem teszek olajat.
Minden csak főzés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!