Lefogytam úgy, hogy napi 1200 kcalt ettem. A bmr kalkulátor zerint napi 1651 kcalt kéne ennem a súlytartáshoz. Viszont ha 1400 fölött eszem akkor már hízni kezdek. Ez miért van?
Ó, nyugi, nekem is, amit fogyásnak ír, az még bőven hizlalt. Én hülye először hittem neki, és csak lestem, hogy hízok, mikor a táblázatban kimutatta, hogy már vagy 3 kilót fogynom kellett volna...
Kalóriaszámlálásra használom (arra is fenntartásokkal amúgy), de az általa meghatározott keret egy vicc számomra, azzal már gurulnék.
Alapanyagcsere alatt ne egyél. Ha 1651 kéne és Te 1200-at ettél, akkor már biztosan belassult az anyagcseréd. Ha nem akarod a fogyást visszajojózni, akkor heti kb 0,5 gramm x ttkg CH-t vagy ennek megfelelő energiát emelj. Azt valószínűleg a BMR alatti koplalásod ellenére le fogja követni az anyagcseréd anélkül, hogy raktározni kezdene minden egyes bevitt kalóriát.
"Viszont ha 1400 fölött eszem akkor már hízni kezdek" - mennyi ideig "híztál" így és mennyit? Ha kalóriaminusz után enni kezdesz, akkor először visszatöltődik az izmaidba és a májadba a glikogén (nem tudom, hány kiló vagy, ez lehet akár 500 gramm is) a glikogén még vizet is meg fog kötni, plusz a tápcsatornádban is több kaja lesz, függően attól, hogy mit és mennyivel eszel többet. A tömeged így nőhet akár 1-1,5 kilót is anélkül, hogy valójában híznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!