Ettől lehet hízni?
Ha nem vagy kismadárka vagy kisbaba, akkor ez irtó kevés! Egy kis ovis többet eszik, mint te.
Egyél normális időközönként. Szerintem te már nem érzed igazán, hogy mikor vagy éhes és mikor nem. Ezért ragaszkodj az előre kitűzött időpontokhoz és legalább 4x egyél egy nap. Csak valami normális mennyiségeket. Ne ilyen fél halszeletet, áhhh.
Nem azon van a hangsúly, hogy kiürül-e két étkezés között a gyomrod vagy sem, hanem azon, hogy amikor eszel akkor tartalmas és bőséges mennyiséget egyél.
Egyébként egészségesebb ha hagyod kiürülni a gyomrot (kb 2-3 óra), de ez súlytól független.
Ha nem bírsz egyszerre sokat enni (a mennyiségeid alapján ezt tippelem) akkor többször egyél (4-5x)naponta, illetve kalóriában dúsabb ételeket.
Érdemes a reggelt kiadós reggelivel kezdeni (pl.sajtos-sonkás szendvics, vagy tojással sajttal dúsított saláta), az beindítja az emésztést, utána könnyebben eszel a nap folyamán.
Úgy csináld, ahogy számodra jó...
Én sosem eszem, ha nem vagyok éhes (csak ha már megelégelem, hogy milyen régen nem ettem, de ez ritka, szoktam érezni éhséget, ha nem is kínzót) és viszonylag rövid időn belül igen, ha éhes vagyok. Igyekszem nagyjából hasonló időpontban enni mindennap, de annyira azért nem ragaszkodom a pontossághoz. Mindenképpen jóllakom s ez kitart a következő étkezésig. Ez nálam napi 2 étkezés, ami passzol a diétámba, régebben többször ettem, mert akkor az volt alkalmas.
Manapság a sok étkezést preferálják, ami az én testemmel inkompatibilis, ahogy a reggelizés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!