Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Milyen kenyeret lehet enni...

Tulipánt kérdése:

Milyen kenyeret lehet enni fogyókúra alatt? Melyik a legkalória szegényebb kenyér?

Figyelt kérdés
2014. jún. 6. 09:37
 1/8 anonim ***** válasza:
43%

Semmilyet.

Nekem mindig csak visszavetette a fogyásomat, éhes lettem tőle igen hamar, bármilyet is próbáltam. Nem való az ember egész életébe se, hát még fogyókúra alatt. Aki egészséges, csinos, fitt akar lenni az "monnyon le" a kenyérről.

Hamis illúzió a"teljes kiőrlésű", meg "tönkönybúza"... Esetleg anyám lenmagkenyere amit maga gyúr és süt, na az egészséges, de olyan rossz hogy akkor inkább nem eszem egyáltalán. :D

2014. jún. 6. 10:26
 2/8 anonim ***** válasza:
46%

Egyaltalan nem ertek egyet az elsovel.

Barmilyen kenyeret lehet fogyasztani csak arra kell figyelni ne lepd at a kaloria szuksegleted. Batran fogyaszthatod a rozs,teljes kiorlesu magvas kenyereket illetve a tescoban lehet kapni kis szeletelt graham toast kenyeret abbol 1 db csak 50 kcal es ch 12,7 g. Kepzd en meg jobban is fogyok ha kenyeret eszek mintha nem ennem :)

2014. jún. 6. 10:49
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

Végülis nyilván lehet mérgezni magát, meg x hónapig kalóriáklat számolni, le lehet fogyni így is. Csak mi van ha abbahagyja a kalóriák figyelését? Visszajön amit leadott +x kiló. Mire jó ez? Mire jó az önámítás hogy "bármit ehetek a kalóriakeretemen belül", és akkor csokit, kenyeret meg tejet zabál, mert "belefér"... Ilyenekből jönnek a "sokat ettem", "hány kalória", meg "nagyon bezabáltam ugye nem híztam?" kérdések.

Számomra egyszerűbb elhagyni a szemetet és normálisan kajálni, nem kell aggódnom a súlyom miatt, nem kell aggódnom az egészségem miatt, nem kell aggódnom mi lesz ha szülni fogok... Valahogy jobban bejön mint mindig azon gondolkozni, hogy ez-meg az hány kalória, mikor kezdjem a diétát, milyen kifogást találjak hogy ne kelljen strandra menni...

2014. jún. 6. 10:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Fontos, hogy tudd, hogy a kalória NAGYON keveset számít, hiszen minden egyes étel másképp bomlik le, és másképp hasznosul. Magas glikémiás indexű szénhidráttól előbb leszel álmos, mint energikus, szinte rögtön glikogénné alakul és tárolódik izmokban, májban (inzulin feedback miatt); fehérjétől NEM fogsz hízni, mert nem alakul zsírrá; különböző zsiradékok eltérő módon alakulnak testzsírrá, némelyik zsiradék kifejezetten FOGYASZT. Így még pl. az olajos magvak - mandula, mogyoró, dió - magas kalóriatartalmúak, valójában kifejezetten fogyókúrás ételek az olaj-összetételük és a rosttartalmuk miatt.

Felesleges kalóriaszegény étrendet folytatnod, mert nem fenntartható: a tested meg akar majd kapaszkodni minden dekányi élelemben, amit adsz neki, így hosszú távon hízásra hajlamossá válsz, tehát saját magad ellen dolgozol. Ajánlom, hogy keress fel egy szakképzett dietetikust, és kérj tőle tanácsokat az egészséges étrendről!"

2014. jún. 6. 11:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Írnátok nekem fehérjedús ételeket?
2014. jún. 7. 06:44
 6/8 anonim ***** válasza:
csirkemell, hal, sovány túró
2014. jún. 7. 13:14
 7/8 anonim ***** válasza:
24%
Teljes kiőrlésű kenyér nyugodtan mehet diétában.
2014. jún. 8. 12:11
 8/8 anonim ***** válasza:

A glikémiás indexet figyeld, ne csak a kenyér, de mindenféle szénhidrát esetében. Minél alacsonyabb, annál jobb, annál kevésbé emeli hirtelen a vércukorszintet, és ezzel együtt az inzulint és még egy csomó más hormont.

A következők nem szorosan a kérdésre válaszolnak, de kapcsolódik a témához, hátha segít.

Személyes véleményem, hogy nem jó gabonákat enni, így én nem eszek semmilyen kenyeret, legfeljebb valami paleo pótlékot, de nálam a gabonák, különösen a gluténtartalmúak fogyasztása után igen gyorsan ekcéma alakul ki.

Manapság arról, hogy a gabonák nem feltétlen jók az embernek, leginkább a paleon keresztül hallhat az ember, de nem kell, hogy paleo irányból közelítse a kérdést. Nutrigenomikával foglalkozó könyvek, tanulmányok is rendre arra jutnak, hogy nem jó az az embernek (egy olyan tudományág, amely a táplálkozásnak a génkifejeződésre gyakorolt hatásával foglalkozik, nálunk beszerezhető, és elég könnyen olvasható pl. Dr. Filippo Ongaro: Úgy egyél, hogy jól legyél! c. könyve).

Még egy gondolat: próbáld a túlsúly kérdését nem (csak) esztétikai szempontból kezelni. A túlsúly mindig egy tünet. Jelzi azt, hogy nem a megfelelő tápanyagokat viszed be, nem kiegyensúlyozott a mozgásod, lehet, hogy lelkileg nincs valami rendben, ettől a szervezetedben nem úgy működnek a dolgok, ahogy kéne (a génkifejeződés nem optimális), és ennek egyik TÜNETE a túlsúly.

A koplalás, tápanyagmegvonás zsákutca, még intenzívebb elhízáshoz vezet, és rendkívül terheli a májat, viszonylag gyakran zsírmáj kialakulásához vezet. A cél az EGÉSZSÉG helyreállítása, tápanyagban gazdag, nem nagyon kalóriadús, de a szervezet optimális működéséhez szükséges mennyiségű kalóriát tartalmazó táplálkozással, mozgással, kiegyensúlyozott lelki élettel.

Tapasztalatból írok, én elég hosszú idő alatt mindenféle fogyókúrán és diétán túl vagyok, egy csomó fel-le hízással, akár 30-35 kg föl-le, és nagyon sokat olvastam a témában. Mára ott vagyok, hogy az utolsó három évben egy paleo közeli táplálkozáshoz, életmódhoz jutottam el, amivel tartósan fogytam nagyon sokat, plusz megszűnt egy csomó egészségügyi panaszom (ízületi gyulladás, reflux, ekcéma, májmegnagyobbodás, és szépen kitisztult a bőröm is :). Érdekes, hogy a paleoról egyáltalán csak az után hallottam, hogy már majdnem teljesen úgy éltem, a paleoban nekem kicsit sok a hús, de az elveket érdemes átnézni, és rugalmasan kezelni - pl. igenis vannak sokan, akiknek a genetikája mára a húsmentes étkezéshez nagyban alkalmazkodott, pl. a Távol-Keleten nagyon sokaknál. Viszont hiába vagyok jobb állapotban, mint felnőtt életemben bármikor, vannak maradandó változások a sok őrült fogyókúra meg a jojó miatt. Ezért írtam le ezt neked, hátha fiatalabb vagy, és még jobban regenerálódsz. Mert igaz, hogy annak idején én sem hittem el, hogy nem lesz jó vége a jojónak, meg a koplalásnak, de akkoriban senki nem tudott alternatívát mutatni, nem tudtam, hogy akkor mi is az, ami jó nekem, nem volt internet sem, nem ismertem ezeknek a folyamatoknak a hátterét, mi történik a szervezetemben és miért (ma sem mindent :), de elég sokat). Pusztán a kalóriamegvonás rövid távon képes látványos eredményeket produkálni, de hosszú távon tévút.

A kiegyensúlyozott kalóriabevitel mellett sokkal fontosabb a kiegyensúlyozott táplálékbevitel.

Ma azt gondolom, hogy a legjobb nutrigenomikai kutatásokon keresztül közelíteni a kérdést, de mivel nagyon sok eredménye egybevág a paleo elvekkel, plusz paleo témában nagyon sok anyag, recept, alapanyag fellelhető, érdemes paleoval kezdeni (egyes kérdéseket, pl. a húst rugalmasan kezelve), addig is, amíg az ember beletanul, a paleo egy jó alap.

Ja és van egy nagy-nagy titok, ami mindig működik, és sok szempontból jó a szervezetednek: sok-sok zöldség, minél több nyersen, minél több zöld zöldség.

Bocs, hogy kicsit hosszú lett :).

2014. jún. 11. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!