Diabetikus kenyérke valóban csak ennyi kcalt tartalmaz?
Ha értelmetlen kaját eszel, értelmetlen (beteg?) lesz a tested is. Igen, ez létezik.
Úgy van a táplálkozás, hogy:
legjobb ha húst és zöldséget eszel, persze ez-az belefér (gomba, olajos magok, némi gyümölcs)
utána jönnek a kenyérpótlékok, legjobbak az alacsony szénhidrát tartalmú olajos magvakból összedobottak (de drágák általában, bár otthon ki lehet hozni egész jól..)
aztán vannak a gluténmentes kenyerek (pufirizs, puffasztott kukoricás, extrudált cuccok, kukorica kenyér.. ezek már nem jók, de hát..
Végül vannak a búzás (gluténos) gabona dolgok, közük sincs az egészségmegőrzéshez, bárhogy el lehet adni őket.. fehér kenyérként, pászkaként, tésztaként, levegővel teli extrudátumként, tök mindegy lényeg hogy semmit sem érnek, egyedül háború, éhínség idején segítik olcsón a túlélést (olcsón.. na, jó esetben). De ma, meggondolás után biztos hogy senki nem venne ilyet. Amit diabetikusnak neveznek azzal egyébként mindig vigyázni kell, mert előre feltételezhető (okkal), hogy nagyon rossz minőségű élelmiszerről van szó.
Én tudok olyan kenyeret, ami 193kcal/100g
és 100g-ban 33 ch van. és 38-as a gi indexe
(glyx)
?
"víz, gabonaőrlemények (teljes kiőrlésű rozstöret, búzaliszt, rozsliszt, teljes kiőrlésű zab, búzakorpa, zabkorpa, teljes kiőrlésű búzaliszt), natúr kovászpor, lenmag, búzasikér, csicseriborsó, só, kukorica csíraliszt, almarost, borsókorpa, élesztő, algakivonat, zöldcitrom és citromlé koncentrátum"
csak megemlítettem, hogy ilyen is létezik, hadd csodálkozzon a 250 kalóriás után :D
nem ajánlom én sem a kenyeret-keményítőt annak aki tényleg fogyni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!