Miket érdemes enni, ami valamilyen szinten megakadályozza a zsír lerakódását?! Az uborkán kívül.
Annyi hülyeséget olvastam itt, hogy szétröhögtem az agyam. Először is a zsír lerakódást semmi nem akadályozza. A szervezet el tudja dönteni mit kezd a bevitt táplálékkal.
A fruktóz (gyümölcscukor) az agy üzemanyaga, abból semmiféle zsír soha nem lesz, a gyümölcs többi alapanyaga pedig annyira természetes és hasznos, hogy a szervezet egy az egybe felszívja, tehát abból sem lesz zsír, kivéve a rostokat, az meg az emésztésnek tesz jót.
A fehérje bevitel baromság, a fehérjét szervezet állítja elő. Bármilyen húst, proteint, fehérje terméket eszel, azt alapanyagaira bontja a szervezet, aminek egy részéből állítja elő magának szükséges anyagokat, (pl fehérjét is), a felesleget pedig elraktározza zsírnak. Ennyi. Semmi köze se vitaminokhoz se kalóriához, se semmi más baromsághoz. A húsokban meglévő vitaminokból (B12 és társai) olyan kis mennyiségben kellenek, hogy a szervezet azt is elő tudja állítani, csak ahhoz sok energiát fogyaszt. Életemben nem hallottam B12 vitaminhiányos vegetáriánusról, ahogy soha senki sem.
Viszont a súlyosan alultápláltaknál már jelentkezik, a fehérje hiánnyal együtt.
Mozogni kell. Nem azt mondom, hogy egy atléta intenzitásával, de valamennyit kell, amennyit a jelen egészségi állapotod elbír. Ha nincs, vagy csak csekély a túlsúlyod, akkor nyugodtan végezhetsz intenzívebb edzéseket is, vigyázva, hogy ne terheld túl az ízületeidet.
Az ananász és citrusok is jók de nem azért mert zsírt égetnek, hanem mert serkentik a szervezetet a harmonikus működésre, energia dúsak, nincs bennük fölös anyag amiből zsír lehetne, és a zsírsejtek telítődését lassítják.
A zsírsejtek száma 10 éves korban rögzül, addig változik, utána már nem. AH valaki nagyon keveset evett, vagy egészségesen, annak a zsírsejtszáma alacsony lesz, a hízásra hajlamossága is kisebb lesz.
Fontos, hogy tudd milyen ételtípusok, milyen hatással vannak egymással fogyasztva. Melyeket érdemes sütve, főzve, párolva, melyeket nyersen fogyasztani. A gyümölcs pozitív élettani hatásai szinte eltűnnek sütés főzés után. A zöldségek közül is jó néhányé. Gyümölcsöt nyersen, reggel, éhgyomorra kell enni, zöldséget gyengén főzve, párolva, húsokat zsiradék nélkül sütve, ha lehet. A tejtermékek finomak, de jótékony hatása nincs, kivéve a vajat. A tej kifejezetten káros a benne lévő nagymennyiségű ragasztó anyag, a kazein miatt, amely a fülgyulladások, légúti fertőzések okozója.
Lehetőleg az egynemű ételek fogyasztása ajánlott, például szénhidrát alapút a szénhidrát alapúval és zöldséggel, benne a zöldség aránya 70% körül legyen (a hús rizzsel, tejfölös húsok sajtos húsok és hasonlók, krumpli rizzsel, hamburger, egyéb tészták + húsok stb - zsírgyárak). Ha eszel húst (mert miért ne), akkor nagyjából tartsd be a zöldség-hús 70-30%-os arányt.
Nem mondom, hogy minden nap, minden percben, de legalább 80%-ban ezt tartsd be, és akkor élvezetesen étkezel, és soha semmi bajod nem lesz a zsírral, se a testsúlyoddal, nem kell kalóriákat számlálnod, se addig ugrálnod amíg a szét nem megy a térded.
Könnyű, rendszeres, erődhöz illő testmozgás, kiegyensúlyozott táplálkozás, és nincs gond.
hú köszönöm, tetszett, hogy mindenre választ kaptam!
ne egyek sok zsírt.. ez itt a gyakori kérdések honlapja, nem pedig egy humorlap..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!