Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A fogyásnál és kalóriaszámlálá...

A fogyásnál és kalóriaszámlálásnál számít, hogy mit eszek, vagy csak az, hogy ne lépje túl az adott kcal értéket?

Figyelt kérdés

Olvasgattam itt az oldalon, és teljesen összezavarodtam. Diétázom és számolom a kalóriákat (kaloriabazis.hu és napi 1400kcal) és ott az oldalon azt írja, hogy mindegy, hogy mit eszel, csak legyen meg a kalóriadeficit és fogyni fogsz. Itt viszont azt olvasom, hogy ezt ne egyél, azt ne egyél, mert nem fogsz fogyni. Akkor most mi is az igazság?

Leszögezem nem akarok napi 1400 kalóriányi csokoládéval fogyózni, tehát nem ez a cél. Ilyeneket természetesen nem eszek. De zsemlét igen és túl sok gyümölcsöt..

Akkor most ha 1400 kcalt eszek egy nap, de mondjuk átlagos ételeket, amik nem kifejezetten diétásak akkor is fogyok?

(Ilyenekre gondolok, hogy rántott hús, rántott karfiol, főtt krumpli, zsemle, sajt, műzliszelet, néha egy-egy csoki, stb.)

2014. ápr. 2. 17:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyrészt a kalóriabázison sem azt mondják, hogy mindegy, hoigy mit eszel, mert megvan, hogy aza egyes tápanyagokból (fehérje, szénhidrát, zsír) mennyit célszerü naponta fogyasztani, másrészt viszont nem szabad, hogy éhesnek érezd magad.

Ez a két feltétel együtt azt eredményezi, hogy ha csak csokit akarnál enni 1400 kcal-ként, akkor sem az összetétel nem stimmelne, sem nem lennél egész nap jóllakott.

Viszont éppen, mivel nem "diétás" ételeket lehet csak enni, hanem mindenfélét, ezért ezt lehet tartósan (akár életed végéig is) tartani, az optimálsi súly elérése után súlytartásként alkalmazni.

Az úgynevezett diétás ételeket nem lehet egy életen keresztül enni, mert eltekintve attól, hogy borzasztó unalmas, még beteg is leszel töle, mert nagyon egyoldalú táplálkozást jelente.

A kalóriaszámolásnál nincs tilos élelmiszer, nincs tilos étel, és az evés nem bünözés, hanem továbbra is kellemes része az életnek.

Mivel bármit ehetsz, nem lesz olyan, hogy valami (letiltott) dologra ráesel és egy vagonnyit megeszel egyszerre, mert annyira kiéheztél rá.

De természetesen olyan ételböl, ami nagyon kalóriadús, kevesebbet ehetsz, mint abból, amiben csak kevés kalória van. Tehát ha délben például csülökpörköltet akarsz enni, akkor semmi akadálya egy kisebb tányérnyinak, de este már csak valami sokzöldséges saláta javasolt. Emellett a kalóriakeretet emelni is tudod, ha többet sportolsz, mert azzal többet is használsz el. Maradva az elözö példánál, ha a csülöpörkölt után egész nap betonozol, akkor este is ehetsz valamivel tartalmasabbat, mint egy saláta.

Az oldalon éppen nemrég lett egy olyan rész, ahol sok régebbi felhasználó feltett magáról képeket, és ezzel szemlélteti, hogy a kalóriaszámolással - ne´lkül. hogy bármiféle tilos ételek lennének - milyen eredményket lehet elérni. A képeken egyértelmüen látszik az is, hogy nemcsak vékonyabbak lettek, hanem sokkal formásabbak is, mert az oldal igencsak támogatja a sportolást is.

Szóval ha nekik sikerült, akkor tényleg lehetséges.

2014. ápr. 2. 17:17
 2/6 anonim válasza:
Szia! Én is fogyókúrázók egy hónap alatt -4kg ment le ugy hogy napi 1090 kcalt ehettem. Igazából nem mindegy mert széndhidrátból nagyon sokat nem szabad enni de ezen kívül viszont bármi ejetsz csak tartsd be a kcalt:) remélem tudtam segíteni
2014. ápr. 2. 17:19
 3/6 A kérdező kommentje:

Persze, arra is figyelek, hogy ott oldalt a tápanyagok pl zsír és szénhidrát ne lépje túl a megengedettet, illetve a fehérje meglegyen.

Akkor már mindent értek. Köszönöm, hogy válaszoltál! Ment a zöld kéz :)

2014. ápr. 2. 17:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem :) Köszönöm neked is második! Sok kitartást kívánok neked! :)
2014. ápr. 2. 17:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

rántott hús, rántott karfiol, főtt krumpli, zsemle, sajt, műzliszelet, néha egy-egy csoki,

Én mindent ettem abból amit felsoroltál a zsemlét kivéve. Majdnem 2 hónapja csinálom.

mellből 1 centi

derékből 11 centi

csípőből 8 centi jött le.

döntsd el te hogy fogytam e:)

Persze én úgy akartam ezt az egészet hogy ne fogyókúra legyen hanem egy másmilyen életmód, ami hasonlít is a régi életemre, meg nem is....mert teljesen más alapjai vannak.

annyi a lényege, hogy nem állandóan mindennap eszem ilyesmiket. csak azért hogy színesítsék a diétámat. a főszerep a húsoké, zöldségeké, tojásé, sajté, magvaké, teljes kiőrlésű kenyéré, diabetikus édességeké, gyümölcsöké. Néha becsúszik a krumpli, és a csökkentett szénhidráttartalmú tészta is. Sőt. Még eszem pizzát, a kedvenc mekis szendvicsemet almás pitével, kínai kaját, csípős csirkét a kfcből, és cukros édességeket is néha.

Az a lényeg, hogy a normális dolgok kerüljenek előtérbe, és néha néha előjöhetnek a régi kedvencek is.

pl tegnap és ma tárkonyos fokhagymás kelkáposztalevest ettem, holnap zöldbabot fogok fasirttal, csütörtökön karfiollevest, pénteken lencsefőzeléket. Szombaton viszont meg fogok engedni magamnak valamilyen nasit. most majd pl a kedvenc sajtos rudamból 2 db-ot. de ezt is hozzászámolom a napi kalóriához.

Számolom a kalóriákat és a szénhidrátot. Mindig úgy rakom össze az étrendemet, hogy amikor van itthon, egy kevés diabetikus édesség beleférjen. és néha néha még cukros is.

Mostmár nagyon jól be tudom osztani a dolgokat:) és pl 1 tábla diabetikus csoki nekem 1 hét alatt fogy el. Mert nem egyszerre zabálom be. Gyorséttermi dolgokat sem eszem hetente. Inkább nagyjából 3 havonta egyszer.

Így semmiről se kell lemondani végleg, de mégis más alapokra van helyezve a dolog. Saját bőrömön, és évek alatt tapasztaltam meg, hogy a lemondásos, kizárásos diéták nekem nem váltak be...mert egy idő után annyira elkezdtek hiányozni hogy elkezdtem bezabálni, és nem tudtam abbahagyni hónapokig.

2014. ápr. 8. 18:29
 6/6 anonim válasza:
100%
én mindent ettem és fogytam. csak nem léptem túl a kcalt, a fehérjét, zsírt és ch-t.:D 1-2x előfordult, hogy mégis,de akkor is fogytam.:)
2014. ápr. 18. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!