Ha én kalória beálításom 1100 kalória és megettem 900 akkor már jó uton vagyok a fogyás felé?
Lehet, mert fogyni sokféleképpen lehet.
Ennek ellenére a lakosságra jellemző a túlsúly, tehát elképzelhető hogy nekem van igazam, és a fogyás nem olyan egyszerű dolog.
Márpedig én szerintem eleve nem jársz jó úton, ha 900-1100 kcal étrendekben gondolkozol, ez egyszerűen nyugati életmód mellett kevés, nem jó.
Nem, mert a túl kevés kalóriabevitel ugyanúgy akadályozza a fogyást!
Ha az alapanyagcsere szükségletednél tartósan kevesebbet viszel be (márpedig 1100 mindenképpen kevesebb), akkor az anyagcseréd LELASSUL!
A szervezeted koplal, ragaszkodik minden kis zsírsejtjéhez.
Fogyni persze így is fogsz, DE sokkal lassabban és keservesen, mintha értelmes diétát folytatnál, épeszű kalória és makrotápanyag bevitel mellett.
Minimum 1200 kcal ajánlott mindenkinek, mert különben a szervezet vészüzemmódra kapcsol, lelassul az anyagcsere, fél, hogy "éhen hal" :)
És azon túlmenően, hogy lefogy esetleg így az ember, garantált a jojo-effektus, mert gyorsan, amint táplálékhoz jut a szervezet, el is kezd raktározni, felkészül, hogy mi lesz ha megint nem lesz kaja...
A test tök logikusan működik.
Szóval ez kevés, többet árt, mint használ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!