Mégis hogy a fenébe lehetséges ez? Létezik ilyen egyáltalán?
Előre is elnézést, ha netán rossz témában tettem fel a kérdésemet, de ide illett be a legjobban.
Tehát én sokakkal ellentétben hízni szeretnék, lehetőleg tartósan. Sportolok ugyan, és egy időben próbálkoztam a tömegnövelő szerekkel, de semmi. Na már most, tegnap rengeteget ettem, mégis reggel, mikor ráálltam a mérlegre, gyakorlatilag kevesebbet mutatott, mint az előző reggelen. Ez mégis hogyan lehetséges? Lassan megőrülök már. A mérleg nem tévedhet, ha mégis, akkor tegnap reggel és azelőtt is csalt. Tizenötször ráálltam a mérlegre, de a szám ugyan az maradt, elemet is cseréltem, de semmi, sőt(!) kevesebbet mutatott. Ez lehetséges? Én vagyok rosszul összerakva vagy mégis mi lehet a probléma?
Nos, egészen változatosan étkezem, mostanában szinte addig, ameddig rosszul nem leszek az ételtől, mert már én sem bírom a folytonos fogyást és megaláztatást.
Reggelente az alvás miatt, illetve hogy nem érzem a teltségérzetet, nagyobb étvágyam van és jobb ízűen tudok enni. Ilyenkor általában azt eszem, amit csak megkívánok, legyen az akár töltött pékárú, pizza, joghurt de még csokoládé fagylalt is, tehát tényleg bármi. Ezután ha "leült" az étel, és esetleg megérzem a konyha felől jövő illatokat, lemegyek és be-be kapok egy kis apróságot, gyümölcsöt, egy kis zöldséget, joghurtot, pár szelet felvágottat is akár. Ezek után ha éppen órám lesz, akkor csomagolok magamnak pár jól megrakott szendvicset és némi édességet, gondolok itt apró süteményre, piskótára vagy valami finomabb csokira. Suli után hazafelé cukros, a legkevésbé sem egészséges rágót rágok. Otthon, mire hazaérek, általában pont készen van a friss, meleg étel így abból eszek a tesómmal (ő szakács) közben beszélgetve, direkt elterelve a saját figyelmemet arról, hogy tele vagyok. Ezután megírom a beadandókat majd iszom egy turmixot és elmegyek futni. 2 órát szoktam megállás nélkül végigfutni, ez kellően ellazít és kikapcsol. Otthon, attól függ, éhes vagyok-e, bekapok egy kevés gyümölcsöt vagy zöldséget. Ezután nem eszek 2-3 órán keresztül, mert nagyon nem kívánom az ételt, illetve tudom, hogy este úgyis muszáj lesz ennem. Ekkor általában a szüleimmel, barátaimmal, mikor hogy, leülünk vacsorázni, én próbálok nehezebb ételeket enni, pizzát, tésztákat, egészségtelen dolgokat, süteményt. Ezután elmegyek, lezuhanyzom, tévézem kicsit, majd 8-9 óra körül megpróbálkozom pár falat elfogyasztásával, ami annyira azért nem nehéz, mert enni végül is szeretek. A nap lezárásaként kakaót vagy forrócsokit, iszom, de leginkább, tejes, zsíros italokat. A nap többi részében üdítőkön élek. Igen, ez így leírva elég elrettentő és gusztustalan, jól tudom, nem vagyok az egészséges élet mintaképe, de szükségem van arra, hogy valamiképp kontrolláljam a súlyom, és ez máshogy nem megy sajnos, mert ha egészségesen étkeztem, heti 2-3 kilót fogytam, így, a rengeteg bevitt egészségtelen, "szemét" kajával ez leredukálódott heti fél kg-ra, ha szó szerint rosszullétig eszem magam a hét minden napján, akkor kevesebb. Tehát igen, néha megesik, hogy az evés tényleg jól esik, mint például tegnap, akkor sokat is tudok enni. Viszont a legtöbb esetben az evés számomra már nem élvezet és hasonlók, csak egy teendő, amit muszáj elvégeznem.
A baj az, hogy mint mondtam, csak ezzel tudom szinten tartani magam, mert amikor egészségesen étkeztem, és itt fehér húsra, gyümölcsökre és zöldségekre gondolok, nagyon sokat fogytam, és ahelyett, hogy beállt volna egy egészséges szint, és rendbe jöttem volna idézőjelben, csak egyre többet fogytam, és eljutottam arra a szintre, amikor már anya könyörgött, hogy egyek valami egészségtelen dolgot is (itt megjegyzem, anya megszállott híve az egészséges életmódnak) mert egyszerűen minden csontom kiállt és nem volt jó érzés rám nézni, sem nekem, sem a többi embernek. De az orvosok szerint egészséges vagyok, örüljek inkább hogy fogyok, stb. Igazság szerint magamon sem érzem azt, hogy rosszul lennék, nem töredezik a körmöm, nem hullik a hajam, nincs baj a fogaimmal sem, és nem fáj semmim (a szúró csontjaimon kívül). Ellenben talán a hiúságomnak köszönhetően, nem szeretnék így kinézni, és nem akarom, hogy az emberek lesajnáljanak vagy aggódjanak miattam.
Oh, hát igen, a futás az, ami éltet, ráadásul képtelenség lenne 2 óra futással több ezer kalóriát elégetni, így azt semmiképp sem szeretném abbahagyni, akkor jól érzem magam. Az út nem bírál engem vagy a teljesítményem : )
Azért nekem még az a véleményem, hogy szükségszerű a futásnál jobb és egészségesebb edzést választani, szükségszerű a glutén/tejmentes étkezés, hasznos a bélhám vizsgálata, kérdőjeles hogy elég zsírt eszel-e, mennyi olajos magot eszel (ezekkel könnyen lehet plusz szénhidrátot és zsiradékot fogyasztani így könnyebb kell legyen nagyobb testsúly elérése, megőrzése).
Persze csak ha a tápanyag felszívásod, emésztésed tényleg jó. Erről még csak nagyon általános orvosi odaböffentést írtál, azaz feltételezhető hogy nincs komolyabban kivizsgálva, csak vérképpel. Gondolom az szinte semmi, bár jó hogynincsen látványos hiányállapotod!
tapasztalt vagyok a témában :)
Ne egyél összevissza. egyél sok fehérjét (tojás, zabpehely) kíméld a beled: laktózmentes tejtermékkel, és jóval kevesebb gluténnal.
Ne fuss, mert az megterhelő egy alultáplát szervezetnek. Hanem végezz erősítő gyakorlatokat otthon: én pl guggolok és súlyzózok és erősödtem is. Ha csak punnyadok és eszek nem hízok, de ha egy bőséges nap után kondizok (nem megerőltetően, elég 30-100 apránként növelve)
bevált hízókúrás napom: (úgy hogy nem ettem liszteset aznap)
reggeli 4 tükörtojás, 20 deka felvágottal, 10 deka sajt, zöldség
laktózmentes tejbe áztatott 50 g zabpehely, joghurt, gyümi
rizs (100 g főtt) rántotthús (ez panírozva)v natúr hús savanyú
saját fejlesztésű kukoricaleves: l.mentes tejszín bőven, kukorica, krumpli, fűszer: vegeta, kakukkfű
banánturmix: l.mentes tej, 2 banán, fahéj, kis citrom
vacsora: az mint ebédre, vagy valami más
nutridrink 1 db
100 g diákcsemege (magvak, aszalt gyümi)
ettől 1 hónap alatt 5 kgot híztam.
végig rizst ettem a húst változtattam. leves is változott de csak tartalmas: pl gulyás
apránként növeld az adagot
napi 2100-3000 kalóriát vigyél be
"egyél sok fehérjét (tojás, zabpehely)"
??
"kíméld a beled: laktózmentes tejtermékkel"
??? O_O
Én már alszom.
nekem ezek jót tesznek, lehet h a nagykönyvben másképp van.
szubjektív.
tanácsot adtam, nem kötelező megfogadni.
nekem bevált
De hát a zabpehely hol fehérjeforrás, csak ezt nem értem.
Meg a laktázzal kezelt tej miért kíméli a beleket? Ne mondja már senki, hogy neki a tejfogyasztás tett jót (de, tényleg van olyan betegség amiben a tej káros hatása pont jól jön, na de komolyan... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!