Miért ment vissza a kg?
És ha most kijavítom és elkezdek kicsit többet enni, hogy ne koplaljak, akkor nem fog folyamatosan visszamenni?
Egyébként ezt ettem tegnap: ez kevésnek számít?
Müzli, natúr joghurt, szotyi, oreganos sült csirkemell párolt zöldséggel és kis fehér rizzsel, 1 meggyes és 1 túrós rétes
Állítólag ez az egész 1707 kcal
2 órát sétáltam
Nem szabad túl gyakran mérni a súlyt, mert teljesen torz információt fog adni. Az, hogy éppen miért mutat pár dekával többet a mérleg, sok dologtól függhet. Pl.mi van a hólyagodban, beleidben, ruházat, gyomortartalom, vizesedés, lányoknál még a ciklus is. És ezen kívül még rengeteg más. Tehát nem feltétlenül jelenti azt, hogy több zsír van rajtad. Az, hogy az általad leírt étrendet hogy kell(ene) megváltoztatni, hogy tovább fogyj, senki nem fogja tudni megmondani, mert ez nagyon egyénre szabott. Ez újfent baromi sok dologtól függ.
Abból, amit leírtál úgy látom, hogy nem valamelyik divatdiétát követed, ez dícséretes. Ugyanis nincs új a nap alatt: ha valaki hosszú távon akar fogyni (és úgy is maradni :-)), akkor a kalóriaszámolgatás csak egyetlen támpont. Akár súlymegtartó, akár súlycsökkentő (vagy éppen súlynövelő) étrendről beszélünk, a szabály mindig ugyanaz (természetesen egészséges ember esetén): minden táplálékcsoportból kell enni, a lényeg az, hogy mennyit és milyen minőségűt. Súlymegtartás és súlycsökkentés esetén is ugyanez a szabály, csak mások az arányok, ennyi. Tehát az, ha mondjuk egy 100 kalóriás csokiszeletből megeszel egy nap tizenötöt és semmi mást, akkor az ugyan napi 1500 kalória és lehet, hogy fogyni fogsz, de nem mondható sem egészségesnek, sem hosszútávúnak.
Ha szerinted mindent jól csinálsz és mégsem vagy sikeres, akkor érdemes elmenni a dietetikushoz. Férjem is most volt, kiderült, hogy csak egy nagyon apró változtatást kellett bevzetni és minden rendeződött, szépen fogyogat. Pedig előtte is egészségesen táplálkozott, csak éppen azt sem tudtuk, hogy ahogyan öregszik az ember, akkor változnak az arányok is.
Kitartást kívánok, az a legfontosabb! És csak okosan!
Utolsó vagyok.
Sokat kell inni, ezen állhat, vagy bukhat a diéta sikere.
Ezen kívül szerintem keveset eszel (nem kalóriában, hanem mennyiségben) és a minőséggel is van egy kis gond (rétesek cukorral, fehérliszttel). De ezek csak tippek.
Dietetikus tényleg tud segíteni. Ha az elhatározás megvan, akkor nehogy a rossz étrenden bukj meg! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!