173cm magas és 160kg vagyok. Két hete kezdtem el a kalória számolós diétát. Napi 1400-1600 kalóriát fogyasztok. Sajnos semmit nem fogytam. A kérdés az lenne, hogy lehet-e ez azért mert az elfogyasztott étel 4 nap után távozik a szervezetemből?
Én is csak azt tudom javasolni, amit az első. Mindenképpen orvosi felügyelettel, irányított diétába kezd, és a mozgást se feledd. Nyilván ilyen túlsúllyal nem futni kell menni, de a doki abba is segítségedre lesz, hogy mit és mennyit mozogj.
Kitartást hozzá. Ügyes légy.
Orvosok közül nagyon kevesen tudnak segíteni, tehát..
Azt meg amúgy is sejthetjük, hogy komoly problémák vannak.
Kalóriaszámolás nem segít igazi problémákon, ha céklát és spenótot eszel az jó, kerüld a glutént, tejfehérjéket, szigorúan maradj a zöldségeknél, húsféléknél!
Ez segíteni fog. Közben lehet hormonvizsgálatokat is végezni, de bármit is találnak az csak tájékoztató jellegű lesz, változtatni úgysem tudnak rajta (megfelelően). Tiszta táplálkozással viszont sok mindent el lehet érni! :)
Az alacsony kalóriás étrend nem gyógymód..
A paleo, palep-ketogén étrend igen.
1200-ra kell lemenned, de ez alá ne menj semmiképpen. Valószínű, hogy a Te anyagcseréd már annyira le van lassulva, hogy kevés bevitel mellett is nagyon jól tud hasznosítani. Ergo az 1600 kalória, ha semmit sem mozogsz, akkor az a szinten tartáshoz elegendő.
A súlyod miatt intenzív mozgás nem ajánlott, de próbálj meg napi 30 percet sétálni, ez a legkímélőbb mozgásforma, és szerintem sokat számít.
Előző vagyok. Még azt ajánlom, hogy szedj magnéziumot, mert az gyorsítja az anyagcserét, akár 2-3 db-ot naponta. (Magnerot viszonylag olcsó)
Azért nem árt, ha orvossal vagy dietetikussal is konzultálsz.
Pajzsmirigybetegséged, diabéteszed nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!