Mennyi kalóriát lehet bevinni rágózással?
Figyelt kérdés
A csomagolás leírása szerint 163kcal van 100 gramm rágóban, egy csomagban kb 10. Na, ezt csak akkor viszed be, ha lenyeled a rágót, vagy a szimpla rágással is(már a bevonata, amit lerágsz, tartalmazza)??2013. nov. 4. 16:06
1/5 anonim válasza:
A szénhidrát már a szájüregben elkezd lebomlani. (ezért nem értem h a bulímiások minek hánytatják magukat, ha már bevettél valamit a szádba, akkor a nyálad miatt már mindegy)
De te most tényleg megeszel egy egész csomag rágót??Egyél naponta 5-6× kis adagot és akkor mire éhes lennél jön az újabb adag kaja. Én fogyózás közben is csak akkor ettem rágót ha büdös volt a szám (hetente 1-2 szem)
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, persze, ezeket mind vágom, naponta többször kajálok-kis adagokat. A sok rágózás olyan rossz szokás féle nálam, de nekem beválik-azt mondják, éhesebb leszel tőle, nálam pont a fordítottja igaz. De a lényeg az, hogy azokat a kalóriákat TÉNYLEG beviszed-e szimpla rágózással, vagy csak ha benyeled a komplett rágót(nem köpöd ki)
2013. nov. 4. 16:35
3/5 anonim válasza:
Mint már írtam, igen, beviszed mert a nyál amiláz már a szájban elkezdi lebontani a szénhidrátot. Tehát ha lenyeled, ha nem, a szénhidrátot beviszed. De 1 db rágóban van köbö fél kalória? 30 másodperc sétával ledolgozod :D
4/5 A kérdező kommentje:
Végülis tényleg nem számít semmit, csak kíváncsi voltam. Köszi a választ:)
2013. nov. 4. 16:46
5/5 anonim válasza:
Szerintem a kalória a rágó külsejében van, amit leeszel róla rágás közben (hiszen amikor már sokáig rágtad, nem lesz édes, semmi íze nem marad)... így feltételezem, a bevonatában van valamennyi cukor, amit lerágsz. A rágó többi részét nem is étkezésre szánják szerintem, mivel úgyis kiköpöd. De nem tudom, csak tippelek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!