1000-1500 kalóriával lehet fogyni?
Igen, fogyni fogsz vele sort nélkül is. Egy felnőtt ember napi kalória deficite 2000kcal. Ezt akkor is elégeted ha egész nap nem csinálsz semmit csak fekszel és pislogsz. Szóval igen, ezzel a diétával fogyni fogsz.
De a sporttal begyorsíthatod az eseményeket és még egészséges is leszel. :)
"Egy felnőtt ember napi kalória deficite 2000kcal"
Azért hülyeséget ne írjunk már. A deficit azt jelenti, hiány. Amire te gondolsz, az a kalóriaigény, és valóban, átlagos testsúlyú férfi számára enyhe fizikai munkánál napi 2500, nőnek napi 2000 kcal szükséges.
Deficit --> veszteség, költségvetési hiány
Mivel nem költségvetésről volt szó, világos, hogy a másik jelentésére gondoltam. Kalória veszteség. Sok szövegben is így emlegetik. You can google it! :)
Bocsika, de te mondtál hülyeséget.
Nem mondhatod például a fehérre, hogy fekete, azzal igazolva, hogy "you can googleit :D:X:(:D",
mint valami retardált.
#2 "Egy felnőtt ember napi kalória deficite 2000kcal. Ezt akkor is elégeted ha egész nap nem csinálsz semmit csak fekszel és pislogsz." Ez nem igy van. Amire te gondolsz az a BMR es az inkabb 1100-1300 korul van, a tobbit a napi teendok adjak hozza.
Egyebkent az elso valaszolo jol tette, hogy a sportot javasolta. Igaz, anelkul is lehet fogyni, de sporttal gyorsabban lehet, es nem logos, plottyedt leszel a vegere, hanem szep feszes, amire mindenki vagyik. Csak dietaval senki nem lesz feszesen vekony.
deficitum (latin) Veszteség, hiány, kiadástöbblet.
deficitum, i n (latin) veszteség, hiány
deficit (latin = "veszteséges") veszteség, hiány. Hiány --> Az az összeg, amivel a kiadás meghaladja bevételt főleg az állami költségvetéssel vagy a vállalati pénzgazdálkodással kapcsolatban. "A múlt évet ötmilliós deficittel zártuk - deficites (= veszteséges) vállalat. A XVIII. sz. előtt a leltárhiányt jelezték így: deficit mensa, "hiányzik egy asztal".
deficit-->Hiány, veszteség. Annak következtében lép fel, hogy valamit a szervezet gyorsabban elfogyaszt, illetve gyorsabban elveszít, mint amilyen sebességgel a pótlása, felvétele megtörténhet (Ld. deficio, hiányzik, elvesztett)
deficit (latin = "hiányzik") Egy adott cég, vagy egy állam, önkormányzat, pénzalap bevételei és kiadásai közötti különbség, ahol a kiadások összegei együttesen meghaladják a bevételek mennyiségét (tőzsde)
Nem hiszem el, hogy a szóhasználaton vitatkozunk. Mindkettőnknek igaza van, a különbség csak annyi, hogy melyik részén élünk az országnak, mert van ahol így használják, van ahol úgy.
Én a magam részéről kiszálltam.
A deficiteseken túllépve
Én is kalóriát számolok a kalóriabázison. Nézz ott körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!