Jól becsültem? 1 kg zsírt ~100 km futással lehet kb leadni.
Ez nem csak a testzsirszazalektol, hanem a testsulytol is fugg.
Egy 150 centis 40 kilos no eseteben akar 180 km is lehet, egy 190 centis 85 kilos ferfi eseteben pedig csak 80 km kell 7700 kcal elegetesehez.
Haverom a maraton alatt 3840 kcalt egetett.
---> 9000 / 3840 * 42 ~= 98 km
Nekem 1 kör futas 33-35 kcal.
---> 9000 / 34 * 400 m ~= 105 km
Koszonom a valszokat! Mentek a kezek...
Az elso 30 percben megy szenhidratbol, aztan zsirbol.
Ha L-Carnitint(900 mg) meg a futas elott megisszuk 30-40 perccel, akkor egybol zsirbol megy. Vagy rosszul tudom?
Matek szintjén valózínű rendben van a dolog, mert valóban egy kiló zsír fedezi 1oo km futáshoz szükséges energiát. Csak az a baj, hogy futás közben nem kizárólag zsírból vesszük az energiát, hanem a mindenféle szénhidrátokat égetünk. pár éve lenyomtuk haverommal párosban az ultrabalatont, ami fejenkét két nap alatt több, mint 1ookm. Egyátalán nem fogytunk semmit... (két nap alatt annyi palacsintát ettünk, hogy minden 2 km-re jutott egy!) :-D De legalább nem is híztunk.
Arra mindenesetre szerintem nagyon jó a kalkuláció, hogy az ember érezze, hogy mennyire nem egyszerű fogyni... a lassan felszedett kilókat csak nehezen lehet leadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!