Lehetséges az, hogy a vizes zsemlében (ugyanakkora súlyra vetítve) több kalória van, mint a fatörzs- (kakaós) kifliben?
Lisztes tápérték nélküli 'étel'.
Annyi kalória van benne, amennyi keményítőt (összetett cukor) tartalmaz.. Tömegre vetítik a kalóriasűrűséget, ha kevesebb víz van benne mint egy süteményben, akkor egységnyi tömeg több szénhidrátból áll (hiszen kevesebb víz lesz benne ami 0 kalóriás összetevő).
Nincs köztük különbség, egyébként, a nedvességtartalom egy mellékes dolog.
Minősítést is írtál, az pedig a te véleményed, és ráadásul senki nem kérdezte.
Rád amúgy sem vagyok kíváncsi, engem NORMÁLIS válaszok érdekelnek, nálad pedig az alapból ki van zárva, úgyhogy, ha megkérhetlek, NE ÍRJ TÖBBET!
Hülyeség!
Már csak azért is, mert ha 60g-ot vettem mindkettőből mint egy adag, akkor a zsömlében 3 g fehérje és 20 g szénhidrát van, 0 zsír. Ezzel együtt 165 kcal a rendszer szerint.
Míg a fatörzsben 4 g fehérje, 23 g szénhidrát és 2 g zsír, tehát minden értéke magasabb, mégis csak 135 kcal a rendszer szerint. Elvileg fehérje és szénhidrát 1 g-ja 4 kcal, a zsíré pedig 9 g. Szóval ez sehogy sem jön ki... :D
Én is ezt gondolom, hogy lehetetlen, de a KalóriaBázis ezt mutatja.
Ennek fényében felmerül az emberben, hogy vajon a többi adata mennyire valós...
Hát igen, én is sokszor elgondolkodom ezen :D
De mivel eddig még szuperül megy a fogyásom vele (mint talán eddig még soha), így még okoz problémát a dolog :D
Szerintem nem ezen a napi 50 kcal eltérésen múlik a dolog, ha az ember egyébként odafigyel az alapanyagokra és a mértékletességre, a megfelelő mozgás mellett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!