Körülbelül hány kcal lehet egy adag zabkása?
A tejnek 5% cukortartalma van.
Hát nem tudom ha én borj vagyok, akkor te, aki szerint egy 5%-os cukoroldat már tömény, akkor nevezd már meg magadat hogy te mi vagy.
A sima szacharóz oldhatósága vízben 20°C-on 211g cukor/100ml víz.
Akkor az 5g tejcukor 100g tejben ne legyen már tömény cukoroldat.. bas.sszameg.
Kedves Harcművész! A kommentem íróniával született. Idézlek:
"...Hanem hogy olyan fehérjék vannak benne, vagy hormonok amik akkora inzulinválaszt okoznak bennünk, mintha konkrétan cukorszirupot innánk."
Már a hanem hogy kezdetű mondatoddal elárultad tudatlanságodat. A te ismertetőd lényegében azt akarja kifejezni, hogy a tej=tömény cukorszirup. Kérlek!!! Hol élsz? MARSON?
Én imádom a zabkását, és vékony vagyok, és IZMOS is, Tápi kedvéért. Nem, nem csak beképzelem magamnak. Igen, sportolok, váltogatom a mozgásformámat és szeretem a köredzést is, a négyüteműnél nincs is jobb. Nem, nem minden nap eszem, de azért gyakran reggelizem azt. Mondjuk nem tejjel csinálom, csak vízzel.
Ahogy a kérdésben szerepel, hány kcal lehet? Szerintem kevés, max 150-200, de nem a kalóriák fognak dönteni a fogyásban. Amúgy reggelinek ez elég sovány, meg kell hagyni...
Kérdező, háborút ugyan.. még vitát sem. Itt nekem vannak érveim (de ezt te is láthatod mint független szemlélő) mások meg szeretnek fröcsögni, de konkrétan álláspontjuk nincs csak amit valakitől tanultak, megértés és logika már nincs a 'tudás' mögött. Ezt figyeld.
"olyan fehérjék vannak benne, vagy hormonok amik akkora inzulinválaszt okoznak bennünk, mintha konkrétan cukorszirupot innánk."
Te válaszoló, ezt még mindig nem tudod értelmezni?
Ez a mondat nem azt jelenti, hogy a tej számomra cukorszirup, hanem hogy a tejfogyasztás okozta inzulin szekréció mértékét a cukorszirup fogyasztása utáni inzulin elválasztáshoz hasonlítom. Ne, ne csináljunk már úgy mintha ez olyan bonyolult lenne..
Nyelvész professzor, bizony én szeretek nyelvtanilag akár helytelen töltelékszavakkal, 'lehet hogy' kezdetű mondatokat írni, de te meg nem tudtad megérteni a mondat tartalmát, ami vagy azért van mert teljesen értelmetlenül fogalmazok (nem igaz, mert a rosszul megfogalmazott részbe nyelvtani hibaként belejavítottál és még a tudatlanságomra is következtetni bírtál) tehát legfeljebb azért nem érted a mondatot, mert fogalmad sincs a tehéntej inzulin elválasztásra gyakorolt hatásával. Így valóban kissé bonyolult lehet az élet.. mármint, megérteni azt amit írok. De felmerül a kérdés, ha te nem érted ezeket, akkor mit keresel még itt? Mármint hogy vagy képes látszólag 'vitázni' velem? Erre vannak 12 éves gyerekek, ők sem értenek táplálkozástudományhoz, egészségügyi vonatkozású kérdésekhez, ha mindenképpen 'vitapartner' kell, hát ajánlom ezt a közönséget, nem a magamfélét.
Vagy reagálj a tej hatására, de nyilván nem tudsz.
Utolsó válaszoló (14.)
Most újakat fogok írni, ezekkel könyvekben, szakirodalomban nem biztos, hogy találkoztatok (de nem kizárt hogy más is leírta előttem). Laikus nyelven írom, erre "Én imádom a zabkását, és vékony vagyok, és IZMOS is" reagálva.
A krónikus betegségek (elhízás, cukorbetegség, autoimmun betegségek, ízületi gyulladások, szív-érrendszeri gyulladások, csontritkulás.. és még sok más) kialakulása NEM AKUT folyamat eredménye. Ezt próbáljátok megérteni, mert hiába írom le röviden és érthetően, nem egyszerű valóban megérteni, felfogni.
Krónikus betegségeket nem gyorsan ható mérgek okoznak. Nem egy jól ismert méreg okozza, 1 napon belül halált okoz kis dózisban is..
Krónikus betegségeket jóval enyhébb mérgek okoznak, amik éveken át próbára teszik, terhelik, állandóan nehezítik a szervezetünk működését. Állandóan küzd a hatásokkal a szervezetünk, egyre jobban belemerülve a harcba, de éveken át kitartunk. Az emberi szervezet rengeteg tartalék energiával rendelkezik. Óriási öngyógyító potenciálunk van. Ez szépen lassan, öregedve és egyre több károsodást elszenvedve napról napra fogy.
Ahogy a taoisták mondják: "A csecsemõ: puha, gyenge, a haldokló: kemény, erõs."
Életünk során is változunk, változik a teherbírásunk, az anyagcserénk, a szerveink működése (hatásfoka) hozzáértőbbeknek: az energetikánk.
"Ami nem öl meg az megerősít"
Közhely, sarkítás.
Valójában a károsító hatások (ha nem halunk meg tőlük azonnal) lényegében állandó ártalmak, az ártalmak pedig krónikus betegségeket okoznak.
A krónikus betegségek azok a lassan kialakuló egészségkárosodások, amik fokozatosan túlnőnek a szervezetünk saját regenerálódó képességén.
Vissza az egészséges kinézetű (fiatal?) válaszolóhoz. Fiatalon (gyenge, puha, LÁGY) még rengeteg energiája, tartaléka van. Sok szénhidrátot eszik (zab) és? Lehet tűz típusú, gyors anyagcsere és nehéz hízékonyság jellemzi (ha úgy tetszik: ektomorf alkat). Fiatal, vagy szerencsés és fiatalos, a szénhidrátevés káros hatásait ellensúlyozza a jó emésztése, erős szervezete, az egyenlőre sok energia tartaléka. Az inzulinrezisztenciája lassan fejlődik csak, nem zsírosodik a teste, MÉG.
Előbb-utóbb fog. Minden ember más, különböző hatásokra különböző az érzékenységünk. Mással szemben vagyunk ellenállóak. Különböző alléleket hordozunk, más típusú túlélők vagyunk, ha evolúciós és anyagi magyarázatot szeretnénk.
De ettől még nem kell kísérteni a sorsot, és értelmetlenül cukros édességet vagy zabot enni. Lehet, saját döntés de sajnos egy egészséges zabevő a fentebbi sorok értelmében nem azt bizonyítja, hogy a zabfogyasztás jó, hanem hogy az emberi szervezet sokáig ellenálló az ártalmakkal szemben (most sok keményítő fogyasztás mint táplálkozási ártalom). Ezt pedig eddig is tudtuk, nem nagy újság, ezért van elhízva csak a lakosság fele (nagyobbik fele). Mert még az állandó cukor és keményítőevést is egész jól bírjuk, PEDIG a magyar emberre nem is jellemző a qigong gyakorlás vagy a gyógynövényhasználat, tehát azok a módszerek amikkel a keleti emberek ellensúlyozták a sok szénhidrátfogyasztás káros hatásait.
És mégis sok ember erőteljes és egészséges, de csak egyelőre. Eljön majd a cukorbetegség, felborul az egyensúly és elkezd felszaporodni a háj.. lehet nem látszik, a belső szervek körül.. a semmiből csap majd le a rák, jön majd a kérdés hogy miért..
Mert a daganatos sejtek nagyon gyakran cukor s inzulinfüggők, és mert a keményítő sok cukrot juttat a vérbe. Ezért. :)
Vili?
Sokat gondolkodtam, hogy ezeket a dolgokat hogyan lehet közérthetően átadni, remélem sikerült ezt megtennem (a Kérdező elfogulatlan, ez a kérdés leginkább neki szól).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!